Home » Skoda Kodiaq Scout: cu dedicatie pentru amatorii de off-road » Skoda Kodiaq Scout: cu dedicatie pentru amatorii de off-road

Skoda Kodiaq Scout: cu dedicatie pentru amatorii de off-road

Skoda Kodiaq Scout foto
HomeJanuary 27, 2017 at 12:04 pm

Skoda Kodiaq Scout, versiunea SUV-ului ceh dedicata drumurilor accidentate, a fost prezentata oficial. Automobilul ofera spre alegere patru motorizari si 3 cutii de viteze.

Specialistii Skoda acorda numele Scout modelelor cu capacitati sporite in off-road. Aceste automobile, printre care au fost hatchback-uri, break-uri si chiar MPV-uri, se deosebesc de versiunile de baza prin prezenta unui mare numar de elemente de protectie pe caroserie, garzi la sol mai mari si scuturi mai groase pentru motoare si transmisii. Cu toate acestea, era greu de crezut ca Kodiaq va avea o versiune Scout, ca doar insasi modelul este un SUV, deci este pregatit din start pentru conditii grele. Insa cehii au decis sa uimeasca din nou, iar in martie 2017, la Salonul Auto de la Geneva, publicul larg va putea vedea pe viu noua Skoda Kodiaq Scout.

Skoda Kodiaq Scout foto spate

Skoda Kodiaq Scout: design

Cum era de asteptat, Kodiaq Scout a primit mai multe piese din plastic menite sa protejeze pragurile si barele automobilului. Din pacate, garda la sol masinii a ramas neschimbata – 194 mm, in schimb inginerii au montat sub masina mai multe scuturi metalice, pentru a proteja motorul, cutia de viteze, precum si conductele sistemelor de franare si alimentare cu carburant.

Inca o veste buna este faptul ca au crescut unghiurile de atac la urcare si coborare, care ating acum 22 si 23,1 grade, fata de 19, respectiv 15,5. Pe teren greu va fi de mare folos regimul off-road. Acesta poate fi gasit in calitate de optiune si la Kodiaq-ul simplu, insa in cazul versiunii Scout, sistemul este mai avansat. Astfel, daca soferul alege acest regim, automobilul va schimba setarile ABS-ului, suspensiilor, sistemul de control al stabilitatii si accelerarii.

Skoda Kodiaq Scout foto interior

Skoda Kodiaq Scout: motorizari si cutii de viteze

Noua Skoda Kodiaq Scout are in activul sau patru unitati de propulsie, doua pe benzina si doua diesel. Gama benzinarilor este formata din agregatele 1.4 TSI de 150 cai putere si 1.8 TSI de 180 cai putere. Lista cu unitati diesel contine doua versiuni ale motorului 2.0 TDI de 150, respectiv 190 cai putere. In calitate de transmisii, cumparatorul va avea de ales intre o cutie de viteze mecanica cu 6 trepte si doua DSG-uri – cu 6 si 7 trepte.

Debutul comercial al noului model este programat pentru a doua jumatate a lui 2017, iar Ambition (nivelul mediu de echipare pentru SUV-ul standard) va fi propus drept nivel de echipare de baza pentru Scout. Prin urmare clientii nu vor trebui sa mai plateasca pentru 6 airbag-uri, incalzire pentru scaunele din fata, sistem de multimedia cu afisaj tactil, acces keyless si senzori de parcare.

Skoda Kodiaq Scout fata

Skoda Kodiaq Scout

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Skoda Kodiaq Scout fata Skoda Kodiaq Scout foto interior Skoda Kodiaq Scout foto spate Skoda Kodiaq Scout foto

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *