Home » Spalarea motorului cu presiune: merita sau nu » Spalarea motorului cu presiune: merita sau nu

Spalarea motorului cu presiune: merita sau nu

Spalarea motorului cu presiune
HomeJune 18, 2015 at 2:02 pm

Multa lume se intreaba daca este permisa spalarea motorului masinii. Intrebarea e si mai actuala atunci cand producatorii prezinta modele noi ori atunci cand vezi motoarele imaculate din showroom-uri. Un motor curat poate genera o reactie similara cu cea a cascatului – te face, fie si involuntar, sa repeti actiunea. Marea intrebare e cum ar fi mai corect sa aiba loc spalarea motorului. 

Spalarea motorului cu presiune: ce spun producatorii auto

Pentru mine, curatenia de sub capota intodeauna a prevalat asupra fricii, si izoland cele mai importante subansamble ale motorului, transimteam masina pe mana spalatorilor. Insa, in timp ce automobilul meu este supus procesului de curatare, apare intrebarea, dar oare ce ar zice reprezentatii companiilor auto despre spalarea motorului? Care este cea mai bun metoda de aplicare a acestui procedeu?

Chiar din start, am aflat un lucru foarte interesant. La proiectarea motorului, inginerii nici nu se gandesc ca viitorului posesor i-ar putea trece prin cap sa spele agregatul cu un jet de apa puternic.  Evident, conexiunile si alte componente electrice sunt izolate din fabrica, insa asta e facut pentru protectia impotriva prafului si a picaturilor de ploaie.

Si atunci, cum isi imagineaza producatorii de automobile ca ar trebui sa aiba loc spalarea motorului? Oare chiar e nevoie sa stergem fiecare componenta cu o carpa umeda? Adevarul e ca companiile auto nu au vreun rapsuns la aceste intrebari. Si asta pentru ca: ” un motor in stare buna de functionare ce nu prezinta urme de scurugere de uleiuri ori alte lichide, nu necesita curatare”, acesta a fost rapsunsul primit de la o repezentanta din Romania a unui constructor european. Cu alte cuvinte, spalarea motorului o faceti doar pe propria responsabilitate, asumandu-va toate riscurile.

Unica consolare a producatorului contactat a fost simpla recomandare ca daca totusi spalarea motorului cu presiune este inevitabila, sa protejati toate conexiunile electrice. Plus la asta, nu insistati prea mult pe un sigur loc.

Spalarea motorului cu presiune: o pot face si singur?

Da, se poate, insa ar exista cateva conditii:

1. Sa stiti exact ce aveti de facut.

2. Sa detineti un aparat de spalat cu presiune. Putei gasi unul chiar aici.

3. Aveti nevoie de un antidegresant bun

Spalarea motorului cu presiune
Spalarea motorului

Citeste si:

Cea mai buna masina de spalat cu presiune pe auto: top 5

Spalarea motorului cu presiune

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Spalarea motorului cu presiune Spalarea motorului

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *