Home » Toyota Motor Corporation – istoria de 75 de ani. » Toyota Motor Corporation – istoria de 75 de ani.

Toyota Motor Corporation – istoria de 75 de ani.

HomeDecember 21, 2012 at 5:51 pm

În luna noiembrie şi-a sărbătorit jubileul de 75 de ani Toyota Motor Corporation, până nu demult cel mai mare producător auto din lume. Cu această ocazie vă prezentăm top 6 cele mai bune modele Toyota…varianta automobilen.ro

6. Toyota RAV4 (XA10, 1994)

RAV este abreviatura expresiei Recreational Activity Vehicle 4 adică automobil pentru agrement cu tracţiune integrală. Chiar dacă nu poate fi numit primul SUV din istorie, acesta a fost modelul care a declanşat în 1994 trendul mondial pentru acest tip de maşini. Toyota RAV 4 nu a avut şi nici acum nu are calităţi consumeriste prea avansate, în schimb acesta a demonstrat cât de important este să fii la timpul potrivit în locul potrivit.

5. Toyota Supra (Mk IV, 1992)

Acest automobil este succesorul primului sport-coupe de la Toyota – 2000GT, mai mult de atât aceste maşini au practic acelaşi motor, astfel încât pe primele 3 generaţii de Supra se folosea acelaşi L6 de 2.0 l, desigur un pic modernizat. Iar, cu timpul Toyota Supra sa transformat dintr-un coupe relativ ieftin într-o maşină de lux.

4. Toyota Celica (T180, 1989)

Încă o legendă din familia Toyota care nu mai este cu noi, dar miile de fani de pe întregul mapamond speră că japonezii se vor răzgândi şi vor reînvia renumitul brand. Aici ne-a fost foarte greu să alegem care din cele 7 generaţii de Celica să o includem în top. Toate merită, dar totuşi ne-am oprit la modelul T180 mai ales că anume pe acest automobil Carlos Sainz a devenit dublu campion modial la rally-uri.

3. Toyota HiLux (N40, 1983)

Unul din cele mai renumite pick-up-uri din istorie. Au fost împărţite milioane de exemplare în întreaga lume. Aceste maşini erau cunoscute pentru fiabilitatea lor fenomenală, nu e de mirare că aceste pick-up-uri au fost îndrăgite de toţi: de la fermierii canadieni şi studenţii australieni pâna la tot felul de militari .

2. Toyota Corolla (E80, 1983) 

Oare ar putea un top Toyota să nu includă modelul Corolla, desigur nu. Printre altele Toyota Corolla este cel mai popular model al producătorului japonez. În total au fost vândute peste 40 mln de maşini din toate cele 10 generaţii Corolla. Acest record este rezultatul a 3 factori: 1. fiabilitate, 2. confort, 3. preţul acceptabil. Din nou a fost greu să alegem modelul pentru top, de aceea ne-am oprit la cel cu caroseria E80, care a debutat în anul 1983 şi care este cel mai bine vândut model Corolla din istoria companiei.

1. Toyota Land Cruiser BJ20 (1955)

E greu de imaginat că unul din strămoşii Land Cruiser-ului actual arăta anume aşa. Acesta este BJ20, primul Land Cruiser original japonez. Spunem acest lucru pentru-că la baza acestui model stă americanul Wyllis MB, iar japonezii în 1941 au găsit unul de acesta pe insulele Filipine după ce acestea au fost părăsite de americani. După ce a fost găsit Wyllis MB a fost imediat transmis inginerilor Toyota care l-au studiat foarte amănunţit. Aşa a apărut Toyota AK-10, practic copia Wyllis MB, abia în 1955 debutează viitoarea legendă Land Cruiser BJ20 în caroserie proprie şi cu un motor propriu.

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Istoria Toyota - Toyota LandCruiser prima generatie

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *