Home » Volkswagen Tiguan 2: motoare noi si o versiune hibrida foto » Volkswagen Tiguan 2: motoare noi si o versiune hibrida foto

Volkswagen Tiguan 2: motoare noi si o versiune hibrida foto

Volkswagen Tiguan 2 fata
HomeSeptember 22, 2015 at 10:36 am

Volkswagen Tiguan 2 a fost lansat oficial la Frankfurt si e foarte probabil sa ajunga in showroom-uri pana la finele lui 2015. Producatorul afirma ca Volkswagen Tiguan a devenit mai spatios, iar motorizarile au fost eficientizate, consumul de combustibil fiind redus cu cel putin 25 la suta.

Segmentul crossoverelor compacte este in continuare unul foarte masiv, aflandu-se de cativa ani in ascendenta permanenta, iar Volkswagen intentioneaza sa sublinieze importanta acestei clase de modele prin lansarea lui Volkswagen Tiguan 2 insotit deodata de 4 versiuni.

Volkswagen Tiguan 2: dimensiuni

Volkswagen Tiguan 2 are la baza renumita deja platforma MQB, care gazduieste marea majoritate a modelelor concernului german. Noua arhitectura, aduce noii generatii a crossover-ului din Wolfsburg si dimensiuni schimbate. Astfel, Volkswagen Tiguan 2 este cu 60 mm mai lung si cu 33 mm mai jos decat modelul ce urmeaza sa fie inlocuit, iar ampatamentul a crescut cu 77 mm, atingand acum 2681 mm. Modificarea dimensiunilor exterioare aduce cu sine mai mult spatiu la interior si mai mult volum in porbagaj. Ultimul, printre altele masoara 615 litri, fiind ajustat cu 145 litri.

Volkswagen Tiguan 2

Volkswagen Tiguan 2 va fi oferit atat cu tractiune pe puntea fata cat si cu transmisie 4×4. Versiunile cu tractiunea pe o singura punte au garda la sol de 189 mm, iar versiunile 4×4 se vor putea lauda cu 200 mm.

Exteriorul revazut are multe note comune cu cele mai recente modele VW, in special cu ultima generatie a lui Volkswagen Passat. Acest lucru inseamna linii mai agresive, bare de protectie mai masive si blocuri optice cu mai multa expresivitate.Volkswagen Tiguan 2 spate foto

La interior, modificarile vin sa accentueze caracterul sport al noului model. Punctele de interes maxim la noul Tiguan sunt ceasurile de bord digitale si proaspatul sistem de infotainment, plasat in mijlocul bordului si intors un pic spre sofer.

Cum am spus si inainte, Volkswagen Tiguan 2 este capabil sa ofere mai mult spatiu pasagerilor, atat celor din fata, dar mai ales celor din spate. Astfel, pasagerii de pe randul doi de scaune, au in noua generatie a lui VW Tiguan cu 29 mm mai mult spatiu in zona picioarelor, iar banchetele spate regandite, au o rezerva de ajustare longitudinala cu 180 mm mai mare decat cea a modelului actual.

Volkswagen Tiguan 2 interior 2015

Volkswagen Tiguan 2: motoare

Volkswagen Tiguan 2 destinat pietii din Europa, inclusiv Romania, va fi oferit cu 4 motorizari diesel si 4 pe benzina. Gama diesel incepe cu unitate 1.6 TDI de 116 cai putere, fiind urmata de 3 versiuni ale propulsorului 2.0 TDI: 150, 190 si 240 cai putere.

Seria de motoare pe benzina este formata din agregate TSI de 1.4 si 2.0 litri. Acestea livreaza: 125, 150, 180 si 220 cai putere. Motorizarile de baza pe benzina si diesel vor fi disponibile exclusiv cu tractiune fata, iar agregatele mai avansate, vor putea fi achizitionate si in compania sistemului de tractiune integrala 4Motion.

Oferta de transmisii include o cutie de viteze standart cu 6 trepte, iar in calitate de optiune va fi propusa unitatea DSG cu 6 trepte si 2 ambreiaje.

Volkswagen Tiguan 2 TSI

Pentru a fi in pas cu timpul, Volkswagen Tiguan 2 va avea in lista cu versiuni si un model hibrid, bazat pe motorul pe benzina 1.4 TSI si un propulsor electric. Ansamblul de propulsie a lui Volkswagen Tiguan 2 GTE va produce 218 cai putere, ce urmeaza sa fie distribuiti catre puntea cu tractiune de transmisia automata DSG in 6 rapoarte. Mai multe detalii referitoare la aceasta versiune puteti citi mai jos.

Volkswagen Tiguan 2 GTE Concept

Dupa cum spuneam, Tiguan GTE este bazat pe benzinarul 1.4 TSI, iar acesta este instotit la randaul sau de un motor electric. Impreuna cele 2 agregate produc 218 cai putere si in regim de circulatie mixt, nu ar trebui sa consume mai mult de 1,9 litri de benzina la 100 de km. Plus la asta, emisiile de noxe nu depasesc 42 grame de CO2 pe kilometru, iar motorul electric este capabil sa propulseze automobilul de unul singur pe o distanta de 50 km.

Pentru a spori eficienta energetica a lui Volkswagen Tiguan 2 GTE, inginerii au montat pe plafonul acestuia 2 panouri solare. Adevarul insa e ca plusul de autonomie datorat acestor panouri nu depaseste 2 – 3 km pe zi, si asta in conditii de vreme insorita.

Volkswagen Tiguan 2 GTE

Volkswagen Tiguan 2

Citeste si:

Noul VW Golf 8 vine in 2017 cu motoare si versiuni noi

Volkswagen Tiguan 2

 

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Volkswagen Tiguan 2 fata Volkswagen Tiguan 2 GTE Volkswagen Tiguan 2 interior 2015 Volkswagen Tiguan 2 spate foto Volkswagen Tiguan 2 TSI Volkswagen Tiguan 2

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *