Home » Volkswagen a lansat noul motor diesel TDI de 2 litri si o noua cutie de viteze » Volkswagen a lansat noul motor diesel TDI de 2 litri si o noua cutie de viteze

Volkswagen a lansat noul motor diesel TDI de 2 litri si o noua cutie de viteze

noul motor diesel TDI de 2.0 litri
HomeNovember 11, 2014 at 4:30 pm

In cadrul unei prezentari din orasul german Wolfsburg, compania Volkswagen a lansat noul motor diesel TDI cu 3 turbocompresoare. Acesta are un volum de 2.0 litri si dezvolta 270 cai putere. Mai mult, nemtii au prezentat si o noua versiune a cutiei de viteze DSG, ce are 10 trepte si urmeaza sa intre in productie in anul 2016. 

(P) Uleiuri Castrol ieftin – Pentru a verifica pretul click aici.

Noul motor diesel TDI 2.o: detalii tehnice

Motorul lansat astazi, are la baza agregatul din seria EA288, care a trecut prin cateva imbunatatiri, unele din ele chiar foarte importante. Versiunea existenta a propulsorului, ajutat fiind de 2 turbocompresoare si un sistem de control variabil al valvelor, dezvolta 240 cai putere.  Noul motor, a mai primit un turbocompresor electric, iar sistema ce ajusteaza functionarea valvelor a fost imbunatatita. Rezultatul acestor modificari sunt cei 270 de cai putere trimisi spre transmisie si un consum de motorina mai mic decat consumul unitatii de 240 cai putere (2.0 TDI Bi-turbo).

Miscarea facuta de Volkswagen vine sa demonstreze nivelul progresului tehnologic atins de industria auto. Totusi, ideea supraalimetarii electrice nu este tocmai noua, pana la moment fiind propuse cateva variante pentru un astfel de mecanism. Mai mult, BMW intentiona sa monteze un turbocompresor electric pe modelul M550d, insa intr-un final, s-a renuntat la idee.

Nu se cunoaste cuplul maxim oferit de noul motor diesel TDI, insa, avand in vedere ca unitatea 2.0 Bi-turbo ofera 500 Nm, ne putem astepa la o cifra apropiata de 550 Nm.

Noua cutie de viteze automata DSG cu 10 trepte

Tot astazi, a fost lansata o noua versiune a transmisiei DSG, care ofera 10 rapoarte, si are capacitatea sa lucreze cu un maxim de 550 Nm. Noua cutie automata poarta numele DQ511, are ambreiaj multidisc umed si va intra in productie in anul 2016. Aceasta urmeaza sa fie oferita alaturi de propulsoare puternice cu 4 cilindri, inclusiv noul motor diesel TDI cu 3 turbocompresoare.

noul motor diesel TDI de 2.0 litri cu 3 turbocompresoare

Noul motor diesel TDI de 2.0 litri va putea fi intalnit si pe noul Golf 8

Citeste si:

Pretul benzinei in SUA e mai mic decat pretul laptelui

Cele mai bune anvelope de iarna

Noul motor diesel TDI si noua cutie automata DSG

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
noul motor diesel TDI de 2.0 litri cu 3 turbocompresoare noul motor diesel TDI de 2.0 litri

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *