Home » Baterii auto ieftine: top 5 cu acumulatori auto ieftini » Baterii auto ieftine: top 5 cu acumulatori auto ieftini

Baterii auto ieftine: top 5 cu acumulatori auto ieftini

Baterii auto ieftine
HomeJanuary 2, 2015 at 3:36 pm

Oferta de baterii auto ieftine este destul de mare. Exista insa unele lucruri ce se cer a fi cunoscute in momentul alegerii bateriei pentru masina dumneavoastra. 

Baterii auto ieftine: Top 5 pret/calitate pentru motoarele pe benzina
Va propunem un top al bateriilor cu amperaje intre 55 si 60 Ah si un pret de achizitie mic.

1. Rombat Cyclon 55 Ah – una din multele baterii auto ieftine, cu polaritate normala si un curent de pornire de 450 A.  Mai multe detalii aici.

2. Baterie auto Varta Black Dynamic 56Ah – curent de pornire 480 A. Mai multe detalii aici.

3. Baterie auto Bosch S4 60 Ah – curent de pornire 540 A. Mai multe detalii aici.

4. Rombat Tornada 60 Ah – curent de pornire 540 A. Mai multe detalii aici.

5. Varta Blue Dynamic 60Ah – curent de pornire 540 A. Mai mult detalii aici

Top 5 baterii auto ieftine pentru motoare diesel

Va propunem un top al bateriilor ieftine cu amperajul intre 70 si 80 Ah.

1. Rombat Calciu 72 Ah – curent de pornire 600 A. Pret bun. Mai multe detalii aici.

2. Varta Black 70 Ah – una din cele mai bune baterii auto ieftine. Curent de pornire 640 A. Mai multe detalii aici.

3. Exide Excell 71 Ah – curent de pornire 670 A. Mai multe detalii aici.

4. Varta Blue 72 Ah – curent de pornire 680 A. Mai multe detalii aici.

5. Rombat Pilot 77 Ah – curent de pornire 640 A. Mai multe detalii aici.

Baterii auto ieftine: cand le caut?

Majoritatea conducatorilor auto din Romania, cauta un acumulator auto doar dupa ce, intr-o buna dimineata masina refuza sa mai porneasca. E o strategie absolut gresita. Asa ajungeti doar la cheltuieli suplimentare si la timp pierdut in cautarea curentului atat de necesar in acel moment. Pentru a evita astfel de situatii este necesar sa cunoasteti urmatorul lucru – o baterie auto are o durata de viata medie cuprinsa intre 3 si 4 ani. Multe baterii ajung si la 5 ani, iar unele chiar si la 6-7 ani. Totusi, odata ce bateria instalata in vehiculul dumneavostra a implinit 4 ani, ar fi mai mult decat recomandabil sa cautati un acumulator auto nou.

Baterii auto ieftine: capacitatea

Capacitatea unui acumulator auto se masoara in Ah (amper-ora). Acest indicator este mentionat pe eticheta bateriei si indica capacitatea de stocare a electricitatii. Aici trebuie sa fiti atenti sa nu procurati o baterie cu capacitatea prea mica – nu va oferi destul curent, dar nici o baterie cu capacitatea prea mare – alternatorul masinii nu va reusi sa o alimenteze. Exemplu: pentru un automobil de clasa medie echipat cu aer conditionat, geamuri actionate electric, si un motor pe benzina de 1.6 l, cea mai buna baterie auto ar avea o capacitate cuprinsa intre 50 si 60 Ah. Acelasi automobil, insa echipat  cu motor diesel de 1.9 l (unul din cele mai populare), va avea nevoie de un acumulator de 70-80 Ah.

Baterii auto ieftine: curentul de pornire

Curentul de pornire este cantitatea de energie electrica necesara unei masini pentru a porni motorul. Marea majoritate a producatorilor de baterii auto, specifica capacitatea de pornire oferita de acumulator conform standartului EN. De regula, capaciatea acumulatorului este direct proportionala cu curentul de pornire oferit. Spre exemplu, o baterie de 60 Ah ofera un curent de pornire de 540 A, iar o baterie cu capacitatea de 63 Ah, ofera deja 610 A. Aceasta legitate fiind valabila doar pentru bateriile provenite de la acelasi producator.

Baterii auto ieftine: De unde le cumpar?

Cele mai recomandabile locuri pentru achizitionarea un acumulator auto sunt centrele mari de vanzare a pieselor auto ori chiar magazinele online. Totusi primele nu intotdeauna pot propune un pret competitiv, in schimb, acolo puteti afla care bateria potrivita pentru automobilul dvs, pe care ulterior sa o procurati online. Mai ales ca anume online puteti gasi baterii auto ieftine.

Baterii auto ieftine: Concluzie?

Aveti mare grija la alegerea bateriei, nu cheltuiti exagerat de mult pentru aceasta, dar nici nu incercati sa economisti prea tare. Cereti sfatul unui specialist pentru a afla care este bateria cu capacitate si curentul de pornire optim pentru vehiculul dvs, iar apoi analizati ofertele pentru bateria in cauza si faceti comanda.

Baterii auto ieftine – poza simbol

Baterii auto ieftineBaterii auto ieftine

Baterii auto ieftine

<

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Baterii auto ieftine Baterii auto ieftine Baterii auto ieftine

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *