Home » Bentley Bentayaga: primul SUV Bentley a debutat oficial » Bentley Bentayaga: primul SUV Bentley a debutat oficial

Bentley Bentayaga: primul SUV Bentley a debutat oficial

Noul Bentley Bentayaga foto
HomeSeptember 10, 2015 at 10:02 am

Bentley Bentayaga, primul si mult asteptatul SUV al companiei britanice a fost lansat oficial. Bentayaga, este cel mai frumos, cel mai rapid si cel mai luxos SUV al prezentului – cel putin asa il prezinta Bentley.

Bentley Bentayaga: caroserie si sasiu

Primul SUV Bentley a fost prefatat inca in 2012, de conceptul EXP 9 F. Nu putem spune ca prototipul prezentat cu 3,5 ani in urma a fost un mare succes, designul conceptului fiind criticat atunci destul de dur.

Bentley Bentayaga s-a indepartat stilistic de EXP 9 F, insa primul SUV al companiei, ca si prototipul din 2012 are in lungime 5,14 metri si un ampatament de aproape 3 metri. Astfel, Bentayaga este ceva mai mare decat versiunea long a lui Range Rover, insa inaltimea, este mai mica in cazul SUV-ului Bentley cu aproape 60 mm. Astfel, se incearca pastrarea trasaturilor sport, caracteristice intregii marci.

Noul Bentley Bentayaga utilizeaza o versiune adaptata a platfromei MLB-Evo, testata deja de noul Audi Q7.

Caroseria SUV-ului este compusa in mare parte din aluminiu, insa producatorul anunta ca pentru unele componente s-au mai utilizat aliaje si otel.

Noul Bentley Bentayaga foto spate

Bentley Bentayaga: interior

Habitaclul lui Bentley Bentayaga inunda in materiale de calitate, inginerii dorind sa depaseasca la acest capitol orice SUV cunoscut pana acum.

Confortul celor aflati in masina va fi asigurat de scaunele cu ventilatie si masaj, iar de animarea calatoriilor se va ocupa noul sistem de multimedia cu afisaj tactil de 8 inch. Scaunele din spate sunt despartite de o consola cu lacase pentru pahare, port-uri USB si un mic spatiu de depozitare.

Bentley Bentayaga 2015 interior imagini

Bentley Bentayaga 2015 interior spate

Bentley Bentayaga: suspensii

Bentley Bentayaga a fost dotat cu suspensii pneumatice, controlate in totalitate de calculatorul de bord al masinii. Astfel, pentru rularea pe drumuri obisnuite, Bentayaga propune pentru sistemului de suspensii 4 regimuri de functionare si alte 4, pentru rularea off-road.

O alta noutate este integrarea unui sistem anti-rasturnare, ce se poate dovedi foarte util in curbe, dar mai ales pe teren accidentat.

Directia lui Bentley Bentayaga este asistata electronic. Aceasta poate modifica efortul pe volan in dependenta de suprafata de rulare, viteza vehiculului s.a.

Noul Bentley Bentayaga foto

Bentley Bentayaga: motoare si transmisii

La momentul lansarii, Bentley Bentayaga va fi oferit cu o singura motorizare. Este vorba despre versiunea imbunatatita a unitatii W12 twin-turbo de 6.0 litri, care dupa modernizare ofera 608 cai putere si 900 Nm de cuplu maxim. Mai mult, reprezentantii companiei afirma ca au reusit reducerea consumului de combustibil cu 11,9 %, iar masa motorului a scazut cu 30 kg.

Propulsorul functioneaza impreuna cu o transmisie automata in 8 trepte.

Bentley Bentayaga: cel mai puternic si rapid SUV de serie

Cu acest monstru sub capota, Bentley Bentayaga face sprintul 0-100 km/h in 4 secunde si atinge o viteza maxima de 301 km/h. Plus la asta, producatorul afirma ca SUV-ul ar trebui sa fie capabil de aceste performanete in orice conditii meteo.

Bentley Bentayaga: lansare comerciala si preturi

Reprezentantele Bentley din Marea Britanie au inceput deja sa primeasca comenzi, iar primii cumparatori isi vor primi masinile in prima parte a lui 2016. Lista completa cu preturi inca nu a fost facuta publica, inse stie ca la bastina sa, Bentley Bentayaga va fi avea cu un pret minim de 162.200 lire, adica aproximativ 220.000 euro.

Detaliile referitoare la lansarea SUV-ului pe celelalte piete din Europa, inca nu au fost descoperite.

Bentley Bentayaga 2015

Bentley Bentayaga

Citeste si:

Noul Porsche 911 facelift: foto

Bentley Bentayaga

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Bentley Bentayaga 2015 interior imagini Bentley Bentayaga 2015 interior spate Bentley Bentayaga 2015 Noul Bentley Bentayaga foto spate Noul Bentley Bentayaga foto

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *