Home » Cauciucuri din China ieftine: merita ori nu » Cauciucuri din China ieftine: merita ori nu

Cauciucuri din China ieftine: merita ori nu

Cauciucuri din China ieftine
HomeNovember 20, 2014 at 9:52 pm

In ultimul timp, oferta de cauciucuri din China este tot mai mare. Mai mult, aceste pneuri vin insotite si de niste preturi destul de bune. Marea intrebare este daca merita sa le cumparam.

Vom discuta astazi despre anvelopele de iarna fabricate in China, unitatile de vara vor fi subiectul unui alt articol.

Dupa o sinteza a testelor facute pana acum de diferiti experti in domeniu si a parerilor utilizatorilor, am decis sa scoatem in evidenta 2 branduri de cauciucuri din CHina. Este vorba despre producatorii Maxxis si Nankang. Mentionam din start ca cele doua companii sunt originare din insula Taiwan, insa productia de anvelope, in marea s-a parte este organizata in China. Nu vom discuta aspectul geopolitic a celor 2 teritorii, ne vom axa doar pe anvelope.

Cauciucuri din China ieftine de iarna care merita procurate: cauciucuri Maxxis

Brandul Maxxis este putin cunoscut printre soferii din Romania. In schimb biciclistii profesionisti si pasionatii de off road au reusit sa aprecieze calitatea acestor pneuri. Mai mult, am reusit si noi sa testam aceste cauciucuri de iarna. Mai exact este vorba despre unitatile Presa Snow 175/65 R14, care au fost montate pe un Renault Clio. Nimeni nu s-a asteptat la aderanta pe zapada pe care au oferit-o cauciucurile Maxxis. Si atentie, nu vorbim de rulaj doar pe autostrada ori in oras. Cu aceste pneuri am traversat de cateva ori in 2011 si 2012 Cheile Bicazului. Drumul era acoperit cu zapada si gheata, dar cauciucurile nu au dat nici cel mai mic semn de derapaj ori pierdere a controlului.

Cu toate astea, parerea noastra nu are la baza un test complex, in schimb expertii de la Test World, au facut recent o testare serioasa a anvelopelor de iarna cu diametrul interior de 16 inch. Rezulatele obtinute de ei nu ar fi surprinzatoare daca pe locul 5, nu s-ar fi clasat anvelopele de iarna Maxxis SP 02. Acestea au obtinut 7,7 puncte din 10 posibile, depasind concurenti renumiti ca Bridgestone Blizzak, Pirelli Winter Ice Control, Dunlop SP Ice Sport si altii.

Pe primele 3 locuri in topul creat de Test World, au iesit cuciucurile: 1. Goodyear UltraGrip Ice, 2. Nokian Hakkapeliitta R2 si 3. Continental ContiVikingContact 6.

Puteti verifica pretul pentru anvelopele chinezesti Maxxis AICI

si pentru unitatile Good Year AICI

Cauciucuri din China ieftine de iarna care merita procurate: cauciucuri Nankang

Cauciucurile Nankang sunt probabil cele mai cunoscute din toata gama de anvelope chinezesti. Ca si Maxxis, compania Nankang este bazata in Taiwan, insa productia de pneuri este organziata in provincia Jiangsu, pe coasta de est a Chinei.

Experientele utilizatorilor arata ca cauciucurile de iarna Nankang ofera aderenta destul de buna pe suprafete inghetata ori acoperite cu zapada. Mai mult, nu am auzit de cazuri in care aceste cauciucuri din China sa explodeze in drum ori sa se deterioreze desinestatator. Atentie vorbim doar de cauciucurile de iarna, cele de vara fiind supuse unor presiuni mult mai mari, respectiv si actiunile de deteriorare mecanica sunt mult mai puternice.

Spre deosebire de pneurile Maxxis, anvelopele Nankang sunt mult mai usor de gasit. Puteti verifica pretul chiar AICI.

Cauciucuri din China Maxxis SP2

Cauciucuri din China Maxxis SP2

Citeste si:

Cele mai bune lanturi antiderapante auto pentru zapada si gheata 

Cauciucuri din China ieftine

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Cauciucuri din China Maxxis SP2 Cauciucuri din China ieftine

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *