Home » Cea mai ieftina benzina din lume se scumpeste » Cea mai ieftina benzina din lume se scumpeste

Cea mai ieftina benzina din lume se scumpeste

Cea mai ieftina benzina din lume
HomeAugust 7, 2014 at 11:09 am

Stiti unde se vinde cea mai ieftina benzina din lume? Dar mai important, stiti care e pretul acesteia?

Ei bine, cea mai ieftina benzina se vinde in Venezuela. Nimic socant pana acum, insa pretul acesteia nu s-a schimbat acolo de 20 de ani, si constituie 0,015 dolari pentru un litru de benzina cu cifra octanica 95. Iar daca automobilul dvs accepta si carburant cu indexul 91, puteti face un plin cu doar 0,4 dolari.

Guvernul Venezuelei a decis pentru prima data in ultimii 20 de ani sa ridice preturile la benzina. Decizia a fost facuta publica chiar de ministrul industriei petroliere Rafael Ramirez, anunta Reuters.

Conducerea Venezuelei a incercat in repetate randuri sa mareasca preturile la combustibil, insa de fiecare data, masura era amanata. Acum se pare ca lucrurile sunt mult mai serioase.

Cea mai ieftina benzina din lume: o schema simpla, dar nu tocmai eficienta

Venezuela produce zilnic aproximativ 2,5 milioane de barili de petrol. Din acestia, 800.000 de barili sunt consumati zilnic pe piata interna, astfel incat necesarul anual de petrol al acestei tari se ridica la aproape 290 milioane de barili.Pentru a nu ridica pretul la benzina, guvernul tarii subventioneaza fiecare baril de petrol cu aproximativ 70 de dolari. Mai mult, pentru ca rafinariile din Venezuela nu fac fata la cererea de benzina si motorina de pe piata, statul se vede nevoit sa mai importe zilnic 80.000 de barili de petrol. Aceasta politica a facut ca bugetul tarii sa fie lipsit anual de 12,5 miliarde de dolari, suma necesara doar pentru a mentina pretul la benzina la minimul mondial. Insa problemele Venezuelei nu se termina aici. Pe langa pierderile directe, mai exista si o suma exorbitanta ce constituie venitul ratat. Astfel, se vorbeste despre o suma totala a pierderilor ce trece de 50 miliarde dolari anual.

Nu se stie cu certitudine care va fi noul pret pentru cea mai ieftina benzina din lume. Ministrul industriei petroliere a dat garantii ca chiar si cu pretul ajustat, carburantii din Venezuela vor costa simtitor mai putin decat media mondiala. Pe de alta parte insa, specialistii in domeniu afirma ca pretul benzinei ar putea ajunge la 0,42 $ pe litru. Cu alte cuvinte costul unui litru de carburant ar putea creste de aproape 29 de ori.

Cea mai ieftina benzina din lume se scumpeste

Cea mai ieftina benzina din lume: top 5 preturi

Fiindca Venezuela ar putea pierde titlu de tara cu cea mai ieftina benzina din lume, va propunem un top cu 5 state in care 1 litru de benzina este mai ieftin decat un litru de apa.

1. Venezuela – 0,015 $ per litri

2. Syria – 0,06 $ per litri

3. Libya – 0,12 $ per litru

4. Arabia Saudita – 0,16 $ per litri

5. Turkmenistan – 0,22 $ per litru

Citeste si:

Cel mai bun ulei auto de motor: sfaturi pentru incepatori

Cea mai ieftina benzina din lume – imagine simbol

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Cea mai ieftina benzina din lume se scumpeste Cea mai ieftina benzina din lume

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *