Home » Cea mai rapida masina: primele detalii » Cea mai rapida masina: primele detalii

Cea mai rapida masina: primele detalii

cea mai rapida masina lateral
HomeOctober 8, 2013 at 2:00 pm

Koenigsegg urmeaza sa construiasca cea mai rapida masina din lume. Modelul va purta numele One:1 si promite a depasi toate hyper-car-urile existente la moment.

Cea mai rapida masina: partea tehnica

Noul model va fi mai usor si mai puternic decat renumitul Bugatti Veyron Super Sport. Se anticipeaza ca One:1 va cantari doar 1400 kg, iar motorul V8 de 5.0 l va dezvolta in jur de 1400 cp. Va amintim ca Super Sport are o masa de 1888 kg si “doar” 1200 cp.

Teoretic, unitatea cu care este dotat Bugatti este ceva mai interesanta – 8.0 l W16 cu 4 turbine. Insa sudezii promit sa-si lase rivalul undeva in spate. Conform calculelor efectuate de ingineri, modelul One:1 va atinge 400 km/h in 20 de sec., adica cu 25 de sec. mai repede decat Veyron Super Sport. Mai mult de atat, daca ultimul are o viteze maxima de 431 km/h, atunci modelul de la Koenigsegg poate depasi 450 km/h. Cu alte cuvinte, One:1 urmeaza sa devina cea mai rapida masina a momentului.

cea mai rapida masina

Cea mai rapida masina va iesi la teste pana la sfarsitul anului curent, iar primul lot de 6 unitati urmeaza sa apara la scurt timp. Pretul este tinut inca in secret, totusi se spune ca pretul pentru One:1 va depasi 2 mln dolari. Cu toate astea, toate cele 6 untitati au fost deja comandate.

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si:

Noul Bugatti Veyron

Navigatie GPS

Cea mai rapida masina – schita

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
cea mai rapida masina lateral cea mai rapida masina spate cea mai rapida masina

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *