Home » Cele mai bune baterii auto: pareri si sfaturi » Cele mai bune baterii auto: pareri si sfaturi

Cele mai bune baterii auto: pareri si sfaturi

Cele mai bune baterii auto pareri
HomeDecember 10, 2015 at 3:41 pm

Am facut o analiza a parerilor exprimate de utilizatori pe diverse forumuri, iar rezultatul acestei analize a fost crearea unui top cu cele mai bune baterii auto, atat pentru automobilele dotate cu motoare pe benzina cat si pentru cele cu unitati diesel. 

Cele mai bune baterii auto pentru motoare diesel: top 5

1. Tudor Standard TC700 70Ah – o baterie buna pentru un pret corect. Curent de pornire 640 A. Pentru a verifica pretul CLICK aici.

2. Varta Blue 72 Ah – curent de pornire 680 A. Cu siguranta una dintre cele mai bune baterii auto pentru motoare diesel de pana in 2.0 litri. Pentru propulosare mai mare, exista versiuni mai incapatoare a acestei baterii. Gama Blue de la Varta s-a prezentat foarte bine, insa si pretul de achizitie este cu 50-60 lei mai mare decat pretul rivalilor din gama low-cost. Puteti verifica pretul aici.

Cele mai bune baterii auto pareri Varta

3. Varta Black 70 Ah – curent de pornire 640 A. Mai multe detalii aici.

4. Exide Premium 72 Ah – curent de pornire 720 A. Mai multe detalii aici.

5. Rombat Pilot 77 Ah – curent de pornire 640 A. Mai multe detalii aici.

Cele mai bune baterii auto intre 55 si 60 Ah pentru motoare pe benzina: top 5

1. Baterie auto Varta Black Dynamic 56Ah – curent de pornire 480 A. Una dintre cele mai bune baterii auto pentru banii sai. Unitatea este numai buna pentru o masina dotata cu un benzinar mediu 1.5-1.8 litri. Varta Black este o baterie de tip low-cost, dar experienta utilizatorilor a demonstrat ca aceasta nu produce probleme, cel putin in primii 3-4 ani de utilizare. Pentru a verifica pretul click AICI.

Cele mai bune baterii auto pareri Varta black

2. Baterie auto Bosch S3 56 Ah – curent de pornire 540 A. O baterie in mare parte similara cu unitatea Varta Black. Mai multe detalii si o oferta chiar AICI.

3. Baterie auto Rombat Premier 60 Ah – curent de pornire 580 A.  Mai multe detalii aici.

4. Rombat Tornada 60 Ah – curent de pornire 540 A. Mai multe detalii aici.

5. Varta Blue Dynamic 60Ah – curent de pornire 540 A. Mai mult detalii aici

Cele mai bune baterii auto: capacitatea

Capacitatea unui acumulator auto se masoara in Ah (amper-ora). Acest indicator este mentionat pe eticheta bateriei si indica capacitatea de stocare a electricitatii. Aici trebuie sa fiti atenti sa nu procurati o baterie cu capacitatea prea mica – nu va oferi destul curent, dar nici o baterie cu capacitatea prea mare – alternatorul masinii nu va reusi sa o alimenteze. Exemplu: pentru un automobil de clasa medie echipat cu aer conditionat, geamuri actionate electric, si un motor pe benzina de 1.6 l, cea mai buna baterie auto ar avea o capacitate cuprinsa intre 50 si 60 Ah. Acelasi automobil, insa echipat  cu motor diesel de 1.9 l (unul din cele mai populare), va avea nevoie de un acumulator de 70-80 Ah.

Cele mai bune baterii auto: curentul de pornire

Curentul de pornire este cantitatea de energie electrica necesara unei masini pentru a porni motorul. Marea majoritate a producatorilor de baterii auto, specifica capacitatea de pornire oferita de acumulator conform standartului EN. De regula, capaciatea acumulatorului este direct proportionala cu curentul de pornire oferit. Spre exemplu, o baterie de 60 Ah ofera un curent de pornire de 540 A, iar o baterie cu capacitatea de 63 Ah, ofera deja 610 A. Aceasta legitate fiind valabila doar pentru bateriile provenite de la acelasi producator.

Cele mai bune baterii auto: concluzie

Aveti mare grija la alegerea bateriei, nu cheltuiti exagerat de mult pentru aceasta, dar nici nu incercati sa economisti prea tare. Cereti sfatul unui specialist pentru a afla care este bateria cu capacitate si curentul de pornire optim pentru vehiculul dvs, iar apoi analizati ofertele pentru bateria in cauza si faceti comanda.

Cele mai bune baterii auto

Cele mai bune baterii auto pareri Tudor

Cele mai bune baterii auto

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Cele mai bune baterii auto pareri Tudor Cele mai bune baterii auto pareri Varta black Cele mai bune baterii auto pareri Varta Cele mai bune baterii auto pareri

Comentarii

  1. nelu c

    10,December 10, 2015,15:41

    pentru wv bora 1.6 benzina am echipato cu acumulator varta blue de 70ah are 5 ani si merge f bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *