Home » Cele mai scumpe masini din lume. Top 10 2013 » Cele mai scumpe masini din lume. Top 10 2013

Cele mai scumpe masini din lume. Top 10 2013

Cele mai scumpe masini din lume - Lamborghini Veneno
HomeDecember 26, 2013 at 10:18 pm

Anul acesta, producatorii de supercar-uri au lansat o varietate mare de modele noi, iar unele dintre ele, au ajuns imediat in Top 10 cele mai scumpe masini din lume.

Cele mai scumpe masini din lume. Locul 1 si 2

Lamborghini Veneno

Stiti care este compania ce produce cele mai scumpe automobile? Cu siguranta 9 din 10 oameni ar raspunde gresit. Nu este Bugatti, nu este Rolls-Royce si nici Bentley, ci Lamborghini.

Cele mai scumpe masini din lume - Lamborghini Veneno roadster

Lamborghini Veneno Roadster

In primavara anului 2013, Lamborghini a lansat supercar-ul Veneno, care venea nu doar cu un exterior cosmic ci si cu un pret la fel plasat in straturile superioare ale atmosferei – 4,05 milione dolari. Mai uimitor e faptul ca toate cele 3 unitati planificate spre productie, au fost vandute inaintea lansarii oficiale de la Geneva. Acest fapt a fost probabil unul din motivele aparitiei versiunii “deschise” a modelului Veneno. Si daca masina precedenta avea un pret cosmic, atunci versiunea roadster a ajuns si mai departe – 4,47 milioane dolari. Astfel, Lamborghini Veneno roadster a devenit cel mai scump automobil ce se produce in serie (mai bine zis serie mica). Insa, daca pretul este de-a dreptul uimitor, atunci carcateristicile tehnice sunt remarcabile insa nu chiar impresionante, mai ales daca e sa ne raportam la alte supercar-uri. Motorul modelului Veneno dezvolta 750 cai putere, acestea permit atingerea primei 100 de km/h in 2,8 secunde (2,9 secunde pentru Veneno Roadster), iar viteza maxima este limitata la 355 km/h. Industria auto cunoaste masini mai rapide, dar mai important, de cateva ori mai ieftine. Unele le veti gasi chiar in top-ul nostru.

Cele mai scumpe automobile din lume. Locul 3

Lykan HyperSport

Cele mai scumpe masini din lume - Lykan HyperSport

Ar putea suna straniu, dar pe pozitia a 3-a s-a clasat un reprezentant ce nu vine din Europa ori din Statele Unite ci din Orientul Mijlociu – supercar-ul libanez Lykan HyperSport al companiei W Motors. “Arabul” este produsul cooperarii dintre cei de la W Motors si nemtii de la RUF care pentru noul proiect au “stors” din unitatea opozit de 6 cilindri Porsche, 750 cai putere si 1000 Nm de cuplu motor. Lykan HyperSport atinge un maxim de 385 km/h, iar prima 100 km/h este accesibila in 2,8 secunde. Pretul de 3,4 milioane dolari este conditionat nu doar de caracterisiticile tehnice, ci si de utilizarea aurului si a diamantelor la interiorul masinii.

Cele mai scumpe masini din lume. Locul 4

Bugatti Veyron

Cele mai scumpe masini din lume - Bugatti Veyron

Abia pe locul 4 s-a clasat probabil cel mai renumit hypercar al momentului. Acesta detine sau a detinut mai multe recorduri inclusiv cel in materie de preturi – Bugatti Veyron, mai bine zis versiune deschisa a acestuia, roadsterul de 1200 cai putere – Grand Sport Vitesse. Specialistii afirma ca masina e capabila sa atinga 408 km/h fiind astfel cel mai rapid roadster din lume, iar pana la aparitia modelului Veneno si cel mai scump – 3 milioane dolari.

Cele mai scumpe masini din lume. Locul 5

Lamborghini Sesto Elemento – 2,56 milioane dolari.

Cele mai scumpe masini din lume - Lamborghini Sesto Elemento

Ocupantul locului 5 este inca un reprezentant al italienilor de la Lamborghini. Cele 20 unitati Sesto Elemento au caroserie din carbon si un motor de 5,2 l ce dezvolta 570 cai putere. Masina atinge 100 km/h in 2,5 secunde, iar viteza maxima este limitata la 342 km/h.

Cele mai scumpe masini din lume. Locul 6

Zenvo ST1 

Cele mai scumpe masini din lume - Zenvo ST1

Supercar-ul danez Zenvo ST1 a intrat si el in Top 10 cele mai scumpe masini din lume cu un pret de 1,8 milioane dolari. Mai mult de atat, pretul initial era fixat la nivelul de 3 milioane dolari, insa constructorii si-au dat repede seama ca suma este exagerata si au facut probabil una din cele mai mari reduceri de pret din istoria industriei auto. Masina a primit un V8 marca GM pentru alimentarea caruia s-a montat si un turbocompresor. Drept rezultat avem 1104 cai putere si 1430 Nm de cuplu motor care permit atingerea a 100 km/h in 2,9 secunde, viteza maxima fiind de 375 km/h. Danezii aveau de gand sa produca 15 unitati Zenvo ST1, insa cumparatorii se pare ca au lasat fara atentie noul supercar.

Cele mai scumpe masini din lume. Locul 7

Weber Faster 1

Cele mai scumpe masini din lume - Weber Faster One

Probleme mari cu vanzarile au si elvetienii de la Weber Sportcars. Toate din cel putin 2 cauze – pretul de 1,62 mln dolari si exteriorul masinii care poate provoca fie rasul fie plansul – in dependenta de dispozitia de moment. Weber Faster One a devenit motiv pentru glume din partea comunitatii auto inca de cand era un simplu prototip, iar modelul de serie a fost declarat de mai multe ori cea mai ridicola masina din lume. Elvetienii au ascultat criticile, iar automobilul a fost supus unei redesenari externe. Cu toate acestea, supercar-ul seamana in continuare cu un produs al tunningului de garaj.

Sub capota Weber Faster 1 se ascunde un V10 twinturbo de 5,6 l, ce poate livra 1200 cai putere si 1250 Nm de cuplu motor. Masina atinge prima 100 de km/h in 2,5 secunde, iar viteza maxima este de 400 km/h.
Cele mai scumpe masini din lume. Locul 8
Ferrari La Ferrari

Cele mai scumpe masini din lume - Ferrari La Ferrari

Pe locul 8 s-a clasat unicul hibrid din clasamentul nostru. Ferrari La Ferrari costa 1,6 milioane dolari si se lauda cu un ansamblu de propulsie ce ofera 963 cai putere si 969 Nm de cuplu motor. Aceasta herghelie permite supercar-ului din Maranello sa atinga o viteza maxima de 350 km/h, iar prima 100 de km/h este accesibila  in 2,8 secunde.
Cele mai scumpe masini din lume. Locul 9
Koenigsegg Agera R

Cele mai scumpe masini din lume - Koenigsegg Agera R

1,6 milioane dolari este pretul cerut pentru noul Koenigsegg Agera R. Modelul R este de fapt rezultatul dezvoltarii modelul Agera si se deosebeste printr-un motor nou care ofera 1140 cai putere si 1000 Nm de cuplu motor. Prima 100 de km/h este atinsa in 2,8 secunde, iar viteza maxim consituie 440 km/h – un record mondial absolut.
Cele mai scumpe masini din lume. Locul 10
Pagani Huayra

Pagani Huayra 2013

Top-ul nostru este inchis de italianul cu inima germana – Pagani Huayra. Ca si predecesorul sau – Pagani Zonda – noul model a primit motorul V12 Mercedes AMG de 6,0 l. Unitatea are 2 turbocompresoare care permit dezvoltarea a 739 cai putere si 1000 Nm de cuplu motor. Masa mica – 1350 km – au impins limita de sus a vitezei la 375 km/h, iar prima 100 km/h poate fi cucerita in 3,2 secunde. Compania Pagani planifica producerea a 20 unitati Huayra anual, iar pretul per unitate este de 1,34 milioane dolari.

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si:

Volkswagen Passat a implinit 40 de ani

Top 10 modele Tatra – Istoria Tatra

Top 10 cele mai scumpe masini din lume

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Cele mai scumpe masini din lume - Bugatti Veyron Cele mai scumpe masini din lume - Ferrari La Ferrari Cele mai scumpe masini din lume - Koenigsegg Agera R Cele mai scumpe masini din lume - Lamborghini Sesto Elemento Cele mai scumpe masini din lume - Lamborghini Veneno roadster Cele mai scumpe masini din lume - Lamborghini Veneno Cele mai scumpe masini din lume - Lykan HyperSport Cele mai scumpe masini din lume - Pagani Huayra Cele mai scumpe masini din lume - Weber Faster One Cele mai scumpe masini din lume - Zenvo ST1

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *