Home » Cutie de viteze Volkswagen cu 10 trepte » Cutie de viteze Volkswagen cu 10 trepte

Cutie de viteze Volkswagen cu 10 trepte

Cutie de viteze cu 10 trepte de la Volkswagen
HomeApril 29, 2013 at 2:56 pm

Concernul german are de gand sa depuna mai multe eforturi in scopul crearii propulsoarelor hybrid alimentabile de la o priza simpla. Astfel de modele ar fi  mai econome cand merge vorba de carburant si desigur mai prietenoase cu mediul inconjurator.

In cadrul Viena Motor Symposium, presedintele grupului Volkswagen – Dr. Martin Winterkorn a declarat ca pentru asa automobile se pregatesc cutii de viteze cu 10 trepte (DSG). De asemenea se lucreaza la dezvoltarea unor motoare diesel mai putin obisnuite, ce vor livra in jur de 135 cai putere, avand un volum de doar 1.0 l. Plus la toate Volkswagen va avea un departament special pentru dezvoltarea motoarelor pe gaz natural.

Sporirea numarului de trepte fara indoiala urmareste reducerea consumului de combustibil precum si a emisiilor de gaze in atmosfera. Cutii cu 8 trepte exista de mai mult timp. Unii producatori auto au inceput montarea unor exemplare cu 9 trepte, iar Ford in parteneriat cu GM a anuntat apritia timpurie a unei cutii de viteze cu 10 trepte. Chiar si renumitul ZF a anuntat ca acest numar de trepte este limita de moment al dezvoltarii tehnologice in domeniu. Se pare ca Volkswagen a ajuns printre primii la aceasta limita creand o cutie de viteze cu 10 trepte.

Citeste si asta:

Cea mai buna masina din lume: avem un invingator

Land Rover trece la o noua cutie de viteze

Cutie de viteze Volkswagen cu 10 trepte

Galerie de Imagini

Slide 1
Cutie de viteze cu 10 trepte de la Volkswagen

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *