Home » Gigantul Audi Q8 e oficial confirmat » Gigantul Audi Q8 e oficial confirmat

Gigantul Audi Q8 e oficial confirmat

Audi Q8 lateral
HomeMay 5, 2013 at 7:39 am

Wolfgang Durheimer, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi intr-o discutie cu corespondentii de la Autocar a confirmat intentia de lansare a SUV-ului Audi Q8. Acesta are menirea de a intra in concurenta cu noul Range Rover Sport si BMW X6 din viitoarea generatie. 

Cu toate acestea, concurentul cu patru inele pe grila radiatorului va fi cel mai voluminos. Audi Q8 urmeaza sa primeasca varianta lungita a platformei MLB luata de pe modelul Q7 de viitoare generatie.

Audi Q8: partea tehnica

Cum spuneam coupe-ul Q8 va fi destul de mare, iar lungimea acestuia ar putea trece de 5 m. Va amintim ca noul Range Rover Sport are 4,85 m in lungime, iar viitorul BMW X6 va avea 4,91 m. “Audi are cel mai mare SUV din grupa si eu nu vad nici un motiv de a schimba acest lucru, – a declarat Durheimer. – Noi ne-am putea orienta catre dimensiuni mai mari decat la Q7, pentru ca din observarile noastre acest segment e in crestere”.

Audi Q8

ilustratii: de.autoblog.com

Audi Q8 va avea o caroserie din aluminiu, deci masa excesiva nu ar trebui sa fie o problema. Sub capota noului model isi vor gasi locul motoare noi V6 si V8 precum si un propulsor hybrid. Din pacate nu dispunem de mai multe detalii despre acestea. Conceptul Audi Q8 e asteptat sa apara in a 2-a jumatate a anului 2014.

Citeste ai asta:

Noul BMW X6: primele informatii

Range Rover Sport 2013: oficial la New York

Audi Q8

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Audi Q8 lateral Audi Q8

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *