Home » GPS Serioux Q550 sau GPS Evolio Pro HD – test comparativ » GPS Serioux Q550 sau GPS Evolio Pro HD – test comparativ

GPS Serioux Q550 sau GPS Evolio Pro HD – test comparativ

GPS Serioux Q550 sau GPS Evolio Pro HD
HomeOctober 23, 2014 at 1:22 pm

Am decis sa facem un test comparativ intre 2 sisteme de navigatie, apropiate ca pret si caracteristici. Este vorba spre unitatea GPS Serioux Q550 si unitatea GPS Evolio Pro HD. 

Ambele GPS-uri sunt produse entry-level, fiind unele din cele mai accesibile unitati de navigatie de pe piata. Dar nu va grabiti sa trageti concluzii, pentru ca in acest caz pretul de achizitie mic nu presupune si un produs de calitate proasta. Mai mult, in ultimul timp am intalnit foarte multe GPS-uri cu preturi mult mai mari, dar care s-au manifestat mult mai rau.

GPS Serioux Q550 T2: puncte tari si puncte slabe

Unitatea GPS Serioux Q550 detine parametri de functionare mai mult decat suficienti pentru un GPS normal. Serioux Urban Pilot Q550T2 se poate lauda cu 128 Mb de memorie RAM, un procesor de 800 MHz si un monitor de 5 inch – mai multe detalii aici. Aceste caracteristici permit aparatului sa ruleze foarte chiar si pe softuri ca Igo Primo. Aparatul GPS Serioux Q550, reactioneaza foarte repede la comenzi, nu se blocheaza, iar semnalul GPS este gasit foarte usor si foarte greu pierdut.

Toate bune si frumoase pana aici, insa ar fi si cateva lucruri mai putin placute de spus. Spre exemplu, unitatea GPS Serioux Q550 are un monitor cu o rezolutie de 480 x 272. Daca e sa fim sinceri, pentru anul 2014 aceasta rezolutie poate fi catalogata in cel mai bun caz drept mediocra. Calitatea elementelor grafice lasa un pic de dorit, insa pentru pretul cu care vine navigatorul, acest mic inconvenient, poate fi trecut cu vederea.

GPS Serioux Q550

GPS Evolio Pro HD: puncte tari si puncte slabe

Parametrii de functionare detinuti de unitatea GPS Evolio Pro HD sunt in mare parte identici cu parametrii oferiti de aparatul GPS Serioux Q550. Astfel, GPS-ul Evolio are un procesor cu o frecventa de 664 MHz, memorie RAM de 128 Mb si un monitor de 5 inch – mai multe detalii aici.  Chiar daca procesorul lui Evolio ruleaza la o frecventa ceva mai mica decat frecventa lui Serioux Q550, acest lucru este aproape insesizabil. Mai mult, daca unitatea Q550 avea unele probleme la grafica, atunci Evolio Pro HD sta foarte bine la acest capitol. Toate datorita ecranului cu o rezolutie de 800×480 si elementelor grafice care sunt aici mai calitative. Un alt motiv de mandrie pentru aparatul GPS Evolio Pro HD este bateria. Astfel daca in cazul unitatii GPS Serioux Q550 acumulatorul are o capacitate de 950 mAh, atunci pentru Evolio Pro HD s-a pregatit o baterie de 1350 mAh. Totusi, o buna parte din potentialul sporit al bateriei este consumat de monitorul mai performant a lui Evolio Pro HD.

GPS Evolio Pro HD

GPS Serioux Q550 sau GPS Evolio Pro HD: concluzie

Chiar daca aparatul GPS Serioux Q550 are un pret mai mic si un procesor mai productiv, am recomanda spre achizitie unitatea GPS Evolio Pro HD. Aceasta fuctioneaza la fel de bine, insa detine un monitor mai bun, o baterie cu o capacitate mai mare si finisaje mai calitativa. Consideram ca diferenta de pret dintre cele 2 unitati, este pe deplin justificata de plusurile lui Evolio Pro HD. O oferta cu harta Full Europe aveti chiar aici.

Citeste si:

Cea mai ieftina asigurare RCA pentru persoane sub si peste 30 de ani

GPS Serioux Q550 sau GPS Evolio Pro HD

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
GPS Evolio Pro HD GPS Serioux Q550 sau GPS Evolio Pro HD GPS Serioux Q550

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *