Home » Motoare Alfa Romeo: italienii anunta cateva propulsoare noi » Motoare Alfa Romeo: italienii anunta cateva propulsoare noi

Motoare Alfa Romeo: italienii anunta cateva propulsoare noi

Motoare Alfa Romeo
HomeDecember 18, 2014 at 9:09 pm

Publicatia Automotive News Europe, facand referire la sursele proprii, a anuntat ca in perioda ce urmeaza vor fi lansate cateva motoare Alfa Romeo noi. Propulsoarele sunt destinate viitoarelor modele ale producatorului italian, ce vor fi prezentate in 2015 – 2016.

Uleiuri Castrol, Motul, Mobil1 ieftine – verifica pretul aici.

Viitoarele motoare Alfa Romeo: detalii

Primele unitati din noua gama de propulsie, vor fi montate pe un sedan de dimensiuni medii, ca va avea la baza platforma Giorgio. Spre exemplu aceasta platforma va gazdui un benzinar V6 de 2,9 litri, cu injectie directa si 2 turbocompresoare, ce promite sa livreze 480 cai putere. Un astfel de propulsor va intra in gama unui model care in cadrul companiei poarta numele Giulia GTA. Berlina va debuta la 24 iunie 2015, atunci cand se implinesc 105 ani de la fondarea companiei Alfa Romeo. Debutul comercial insa, va fi amanat pana la inceputul anului 2016. Propulsorul discutat, va avea ca punct de pornire unitatea V6 de 3.0 litri, ce se monteaza la moment pe Maserati Ghibli. Pe langa agregatul pe benzina, noul model va veni inlocuit si de un motor diesel, de 2.2 litri, ce va livra intre 135 si 210 cai putere.

Motoare Alfa Romeo - schita modelul Giulia

Tot pentru modelul Giulia (ori poate nu Giulia, inca nu stim), va fi dezvoltat benzinarul Global Medium: 2.0 litri, 4 cilindri, turbosuflanta, injectie directa si tehnologia MultiAir ( un sistem de distributie mai sofisticat ce presupune lipsa clapetei de acceleratie pentru controlul amestecului). Randamentule acestui propulsor se vor situa intre 180 si 330 cai putere. Global Medium urmeaza sa fie montat pe toate modele Alfa Romeo cu tractiune spate, iar companie acestuia, ii va face o cutie de viteze manuala. In esenta, noul motor este o evolutie a unitatii MultiAir Turbo (vezi poza de jos), doar ca cel din urma are injectie indirecta.

Gama unitatilor diesel va fi completata de o versiune modernizata a motorului de 3.o litri ce este utilizata la moment pentru Maserati Ghibli. Astfel, in locul celor 270 de cai putere livrati de versiunea actuala, agregatul dezvoltat pentru Alfa Romeo va livra intre 275 si 340 cai putere. Acest propulsor va fi utilizat si pentru versiunea cu tractiune integrala a noului model Alfa Romeo. Este vorba despre un automobil din segmentul E, care neoficial este numit Alfetta, si care este asteptat in anul 2016.

Motoare Alfa Romeo - unitatea MultiAir Turbo

Noile motoare Alfa Romeo

Citeste si:

Automobilul anului in Europa pentru 2015: lista finalistilor 

Cel mai bun GPS 2014 – cum alegem un navigator potrivit

Noile motoare Alfa Romeo

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Motoare Alfa Romeo - schita modelul Giulia Motoare Alfa Romeo - unitatea MultiAir Turbo Motoare Alfa Romeo

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *