Home » Noua cutie DSG cu 10 trepte va fi accesibila pe viitorul Volkswagen Passat » Noua cutie DSG cu 10 trepte va fi accesibila pe viitorul Volkswagen Passat

Noua cutie DSG cu 10 trepte va fi accesibila pe viitorul Volkswagen Passat

Noua cutie DSG cu 10 trepte 2
HomeMay 16, 2014 at 4:37 pm

Noua cutie DSG cu 10 trepte este inca la etapa de dezvoltare, insa primele detalii nu au intarziat sa apara. Viitoarea unitate de transmisie vine sa inlocuiasca actualul DSG cu 6 trepte – anunta Volkswagen.

Primele automobile dotate cu noua cutie DSG vor aparea in 2016, la momentul actual, agregatul fiind supus unei serii de teste. Volkswagen anunta ca eforturile lor au la baza 2 motive: reducerea consumului de carburant si a emisiilor de CO2 in atmosfera. Constructorul german promite ca pana in anul 2020, masinile produse de Volkswagen AG vor fi cu aproape 15 % mai eficiente la consumul de combustibil.

Noua cutie DSG cu 10 trepte: detalii tehnice

Noul DSG se vrea mai performant, dar mai ales, mai fiabil. Actualele DSG-uri cu 6 si 7 trepte pot asimila pana la 350 Nm de cuplu motor, pe cand agregatul aflat in constructie, va fi capabil sa digere aproape 500 de Nm. Aceasta performanta va permite inginerilor VW sa monteze noua cutie si pe modele mai puternice, precum Golf R 400 concept. Totusi, destinatarul de baza pentru noua cutie DSG urmeaza sa devina viitoarea generatie a modelului Passat, ce urmeaza a fi lansata spre sfarsitul anului curent. Mai mult, planurile de reducere a consumului de combusitibil lansate de Volkswagen, incorporeaza in sine si noua cutie DSG. Hans-Jakob Neusser – seful departamentului de cercetare si dezvoltare al companiei VW, a mai declarat ca noua unitate de transmisie va lucra impreuna motoare amplasate cat transversal atat si longitudinal.

Noua cutie DSG cu 10 trepte

Nu se cunoaste cu exactitate data lansarii noii cutii de viteze, insa sa nu credeti ca specialistii din Wolfsburg sunt primii care s-au gandit sa creeze o astfel de cutie de viteze. Compania ZF a proiectat o unitate in 9 rapoarte ce este montata in versiuni un pic diferite pe modelele Range Rover Evoque si Jeep Cherokee, iar Mercedez-Benz se poate lauda cu agregatul 9G-tronic, ce este destinat hibridului E350 Bluetec. Mai mult, noua cutie DSG va “rivaliza” cu constructii similare ce sunt dezvoltate la moment de GM, Ford si Hyundai.

GM si Ford au si ei un rival pentru noua cutie DSG cu 10 trepte

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si:

Noul TDI pentru Audi vine cu mai multa putere si emisii reduse

Noul Peugeot 508 2014 a fost vazut in China

Noua cutie DSG cu 10 trepte

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
GM si Ford au si ei un rival pentru noua cutie DSG cu 10 trepte Noua cutie DSG cu 10 trepte 2 Noua cutie DSG cu 10 trepte

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *