Home » Noua Dacia – 5000 de euro pentru versiunea de baza » Noua Dacia – 5000 de euro pentru versiunea de baza

Noua Dacia – 5000 de euro pentru versiunea de baza

Noul-Renault-Twingo-2014 - donatorul de platforma pentru noua Dacia
HomeMarch 15, 2014 at 9:15 am

Renault are de gand sa revolutioneze piata automobilelor accesibile. Mai mult de atat, francezii intentioneaza sa lanseze “revolutia”, prin intermediul marcii Dacia. Noua Dacia ar trebui sa coste 5000 de euro, devenind astfel cel mai ieftin city-car de pe piata europeana.

Viitorul model ar urma sa aiba la baza sasiul noului Renault Twingo, iar versiunea de baza a masinii va fi dotata cu ABS, ESP si airbag-uri frontale. Daca mai includem in acest set si pretul automobilului, vedem ca francezii si-au propus sa realizeze un proiect destul de ambitios. Va amintim ca prima Dacia Logan urma sa coste de asemenea 5000 de euro. Atunci producatorul nu s-a tinut de cuvant, insa de data asta, credem noi ca sansele la succes ar fi mai mari. In primul rand, platforma pentru Renault Twingo 2014 (comuna cu noua Dacia) a fost dezvoltata impreuna cu specialistii de la Daimler, respectiv si costurile au fost comune. Noua platforma va mai gazdui viitoarele Smart ForTwo si Smart ForFour, iar citycar-ul Dacia, odata introdus pe linia de asamblare va spori volumele totale de productie, reducand astfel costurile fixe de productie.

Noua Dacia de 5000 de euro - schita Autobild.de

Nu s-a anuntat gama de motoare pentru noua Dacia, insa am putea presupune ca aceasta o va repeta pe cea a donatorului de platforma. Va amintim ca Renault Twingo 2014 este dotat cu 2 unitati cu 3 cilindri pe benzina, ce dezvolta 70 si 90 cai putere.

Inca o surpriza livrata de Renault este locul de productie. Autobild afirma ca low-cost-ul Dacia ar putea fi asamblat la uzina Renault din Rusia. Mai ales ca acolo exista capacitati de productie libere, iar forta de munca este ceva mai ieftina. Totusi, cateva publicatii online rusesti s-au adresat pentru confirmari la reprezentanta Renault din aceasta tara, unde li s-a spus ca informatiile in cauza nu sunt adevarate.

Noua Dacia de 5000 de euro spate - schita Autobild.de

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si:

Toyota Aygo 2014 – oficial la Geneva 

Noua Mazda 2 reprezentata la Geneva de un concept

Noua Dacia – schite Autobild.de

<

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Noua Dacia de 5000 de euro - schita Autobild.de Noua Dacia de 5000 de euro spate - schita Autobild.de Noul-Renault-Twingo-2014 - donatorul de platforma pentru noua Dacia

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *