Home » Noul Ford Mustang 2014 – lansat oficial in SUA Foto » Noul Ford Mustang 2014 – lansat oficial in SUA Foto

Noul Ford Mustang 2014 – lansat oficial in SUA Foto

Noul Ford Mustang 2014
HomeDecember 24, 2013 at 7:56 am

Noul Ford Mustang 2014 a fost lansat online, cu cateva ore in urma. Noua generatie a musclecar-ului american va fi disponibila si in Europa.

Noul Ford Mustang 2014: design

Noul Mustang se lauda cu un exterior in totalitate schimbat, insa sufletul a ramas acelasi – afirma oficialii Ford. E adevarat ca automobilul a suferit cateva schimbari, insa desenul general este in continuare usor de recunoscut. Blocurile optice frontale sunt un pic mai elegante acum, amintind cumva berlina Fusion, disponibila pe piata din SUA. Conturul masinii  nu a suferit schimbari radicale, totusi liniile de profil al caroseriei au devenit ceva mai accentuate.

Noul Ford Mustang 2014 are si un interior perfectionat. “Inspirandu-ne de la o cabina de pilotaj, am incercat sa gasim balanta optima intre instrumentele analogice si cele digitale. Schimbatorul de viteze este amplasat la indemana, iar volanul iti poate oferi o experienta de conducere de neuitat” – se anunta in descrierea oficiala a noului Mustang.

Noul Ford Mustang 2014 interior

Observam ca noul Ford Mustang 2014 are o consola centrala serios restilizata. Sistemul de multimedia MyFord Touch a fost integrat si el aici, iar pe volan au aparut mai multe butoane de control ai parametrilor masinii.

Noul Ford Mustang 2014: motorizare

Stim ca Ford Mustang nu fost niciodata o masina prea avansata tehnologic, si acest lucru nu prea a contat pana acum, insa odata ce s-a decis penetrarea pietii europene, constructorul american a fost pur si simplu obligat sa alinieze noul Ford Mustang 2014 la progresul tehnologic contemporan. Noua generatie a muscle-car-ului va avea suspensii independente pe ambele axe, iar in gama de motoare va intra un EcoBoost de 2,3 l cu 4 cilindri . Trebuie sa mentionam ca versiunea cu acest propulsor va fi destinata altor piete decat cea americana. Se va proceda astfel din cauza specificului pietii din SUA care nu prea agreeaza motoare cu numarul de cilindri mai mic de 6. Totusi e o decizie destul de stranie avand in vedere ca unitatea Ecoboost dezvolta 309 cai putere si 407 Nm de cuplu motor, iar V6-le de 3,7 l dezvolta doar 300 cai putere

Noul Ford Mustang 2014 va avea in dotare si vechiul V8  de 5,0 l. Va amintim ca acesta dezvolta anterior 405 cp, pentru noul model insa productivitatea legendarului benzinar a atins 426 cai putere si 529 Nm de cuplu motor. Tot volumul de putere va fi trasferat spre puntea spate cu ajutorul unei cutii de viteze manuale ori prin intermediul unei transmisii automate. Iar, pentru un start mai bun, masina a fost echipata cu o sistema Launch Control menita sa ofere rotilor tractiune pentru o pornire excelenta, insa nu prea multa pentra a nu irosi in zadar cuplul maxim. Tinuta de drum va fi asigurata de sistemul ESP, setat special pentru o exploatare cat mai eficienta a posibilitatilor dinamice ale masinii.

Noul Ford Mustang 2014 in motion

Noul Ford Mustang 2014 convertible

Odata cu lansarea versiunii fastback, a fost prezentat si modelul decapotabil al noului Mustang. Acesta se “dezbraca” de doua ori mai repede decat versiunea actuala.  In descrierea masinii se spune ca avand gene comune cu modelul standart, aceasta a fost creata de sus si pana jos drept o decapotabila.

Noul Ford Mustang 2014 convertible

Ambele versiuni Ford Mustang 2014 vor intra in showroom-urile din Statele Unite in a doua jumatate a anului viitor, iar in Europa acestea vor ajunge in 2015.

Noul Ford Mustang 2014: primul exemplar va fi scos la licitatie Update 24.12.2013

Primul Mustang din noua generatie va fi suspus unei licitatii publice pe 18 ianuarie 2014, anunta WorldCarFans. Proprietarul primului automobil va primi sportcar-ul dotat cu unitatea V8 de 426 cai putere. Totusi pentru a oferi posibilitatea unei personalizari mai ample, Ford va permite cumparatorului sa aleaga tipul de transmisie, culoarea caroseriei precum si materialele pentru interior. Banii obtinuti din vanzarea primului Mustang vor fi redirectionati catre Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF) – o fundatie ce se ocupa de cercetarea diabetului zaharat la copii..

Noul Ford Mustang 2014 fata

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si asta:

EcoBoost a fost numit cel mai bun motor

Cea mai ieftina rovinieta

Noul Ford Mustang 2014

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Noul Ford Mustang 2014 2 Noul Ford Mustang 2014 convertible Noul Ford Mustang 2014 fata Noul Ford Mustang 2014 in motion Noul Ford Mustang 2014 interior Noul Ford Mustang 2014 lateral Noul Ford Mustang 2014 spate Noul Ford Mustang 2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *