Home » Noul Megane: compacta Renault va debuta in toamna lui 2015 » Noul Megane: compacta Renault va debuta in toamna lui 2015

Noul Megane: compacta Renault va debuta in toamna lui 2015

Noul Megane fata
HomeMarch 27, 2015 at 4:04 pm

Renault a scos noul Megane la ultima serie de teste inaintea lansarii oficiale. Acum stim sigur ca evenimentul va avea loc in toamna lui 2015, in cadrul salonului auto de la Frankfurt.

Pana acum, noul Megane era scos la teste doar in calitate de prototip, fiind camuflat cu caroserii false, ce ascundeau sub ele agregatele noului model. Astazi insa, avem posibiltatea sa dam o prima apreciere automobilului de serie.

Masina vazuta de spioni are exteriorul ascuns sub elemente de protectie, insa si asa, orientarea stilistica este cat se poate de evidenta.

Automobilul va avea la baza platforma CMF, dezvoltata impreuna cu specialistii de la Nissan. Arhitectura in cauza a fost deja utilizata la noile Nissan Qashqai, Renault Espace si Renault  Kadjar.

Care sunt cel mai bune camere auto: top

Noul Megane spate

Noul Megane: exterior si interior

Conturul partii frontale a noului Megane aminteste destul de mult de generatia cu numarul 3 a compactei franceze. In spate insa, liniile au fost redesenate aproape complet. O decizie foarte buna spunem noi, si asta pentu ca spatele modelului actual este oarecum plictisitor.

Putem fi siguri ca inginerii francezi au implimentat pe noul model mai multe decizii stilistice ce au fost aplicate in 2014 pe alte modele Renault. Este vorba in special de ultima generatie a VAN-ului Espace. Astfel, observam ca noul Megane are o grila frontala inspirata de grila instalata pe Espace, acelasi lucru putand fi spus si despre blocurile optice.

De asemenea, presupunem ca noul Megane va avea integrat in bord un afisaj tactil de dimensiuni impunatoare. Acesta va permite dirijarea majoritatii functiilor masinii, fara a mai fi nevoie de butoane auxiliare pe volan ori consola centrala.

Noul Megane la teste

Noul Megane: motoare

Sub capota viitorului Renault Megane vor putea fi intalnite 2 versiuni de motorizare pe benzina si 2 diesel. Prima grupa va fi formata din unitatile TCe de 1.2 si 1.6, ce produc 130, respectiv 160 cai putere, iar versiunile diesel vor fi capabile sa livreze 130 si 160 cai putere.

Va amintim ca actuala generatie a compactei franceze, a fost lansat in anul 2008, iar in anul 2012, masina a fost supusa restilizarii.

Noul Megane este asteptat in 2015

Noul Megane la teste in Spania

Citeste si:

Noul Mercedes GLE sau Mercedes ML facelift: foto si detalii 

Noul Megane – poze exclusiv Autocar

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Noul Megane este asteptat in 2015 Noul Megane fata Noul Megane la teste Noul Megane spate

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *