Home » Noul Renault Clio a fost dezvaluit oficial: noul Clio 5 – foto » Noul Renault Clio a fost dezvaluit oficial: noul Clio 5 – foto

Noul Renault Clio a fost dezvaluit oficial: noul Clio 5 – foto

Noul Renault Clio 2019
HomeJanuary 29, 2019 at 11:58 am

Noul Renault Clio a fost decoperit oficial. Evenimentul are loc cu doua luni si jumatate inaintea Salonului Auto de la Geneva, acolo une supermini-ul francez va debuta public. 

Noul Renault Clio 2019: design

Clio e cel mai popular model din clasa supermini, generatia 4 bucurandu-se de vanzari foarte bune (450.000 unitati vandute in 2018), iar generatia cu numarul 5 urmeaza sa cimenteze acest succes. Se pare ca noul model are tot ce-i trebuie pentru a-si duce misiunea la un final reusit. Exteriorul, cel putin in poze, arata tare bine. Partea frontala este clar inspirata de Megane Mk4, in spate insa, legatura cu fratele mai mare se pierde. Noul Clio s-a ales cu blocuri optice personalizate, care au ceva de la farurile lui Megane, dar proportiile si aplasarea sunt diferite. Pe lateral, noua generatie ramane legata de vechiul model, iar Laurens Van den Acker, intr-un interviu, a spus ca s-a lucrat foarte mult la Clio Mk4, respectiv era stupid sa se lase complet uitat acest efort.

La interior, schimbarile au caracter radical pe alocuri. Au fost redesenate ceasuri de bord, versiunile de top vor primi in premiera un afisaj tactil de 10 inch – care acopera plansa de bord, iar schimbatorul de viteze a fost scos pe o platforma inaltata, totul pentru a pozitiona maneta intr-o zona mai confortabila mainii drepte a soferului. Decizia pare foarte inspirata la prima vedere.

Schimbarile au adus cu sine mai mult spatiu in porbagaj. Acesta are o capacitate maxima de 390 litri, adica mult peste rivalii din segment.

Noul Renault Clio 5

Noul Renault Clio 2019: motoare

La motorizari, reviziile nu sunt semnificative cantitative, dar sunt importante calitativ. Astfel, benzinarul turbo de 0,9 litri ramane in gama, dar s-a lucrat la performantele acestuia (rezultatele finale inca nu se cunosc). Vestea buna e ca noul motor de 1.3 litri, dezvoltat impreuna cu Mercedes-Benz si oferit deja pe Mercedes A-Class, Renault Megane, Kadjar, Dacia Duster si Nissan Qashqai ajunge si in lista co motoare a lui Clio 5. Presupunem ca pentru noua generatie a supermini-ului va fi disponibila versiunea de 115 cai putere.

Gama diesel este in continuare formata din propulsoare 1.5 dCi, iar specificatiile acestora se pare ca nu vor suferit modificari serioase.

Noul Renault Clio 2019 interior fata

Noul Renault Clio 2019: motoare

Noul Clio ajunge la dealeri in toamna anului curent. Preturile nu au fost anuntate inca, dar nu incape nicio indoiala ca acestea vor urca un pic. Prin urmare Clio Mk5 hatchback va incepe probabil de la 11000-11500 Euro, iar modelul estate, de la aproximativ 12000 Euro.

Noul Renault Clio 2019 spate

Noul Renault Clio 2019 interior lateral

Noul Renault Clio 5 portbagaj

Noul Renault Clio 2019 foto

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul Renault Clio 5 portbagaj Noul Renault Clio 5 Noul Renault Clio 2019 interior fata Noul Renault Clio 2019 interior lateral Noul Renault Clio 2019 spate Noul Renault Clio 2019

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *