Home » Noul Renault Talisman Estate: imagini si informatii oficiale » Noul Renault Talisman Estate: imagini si informatii oficiale

Noul Renault Talisman Estate: imagini si informatii oficiale

Noul Renault Talisman Estate
HomeAugust 26, 2015 at 9:43 pm

Astazi a fost descoperit noul Renault Talisman Estate. Asta dupa ce versiunea berlina, fusese lansata acum o luna, debutul pentru publicul larg, urmand sa aiba loc in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Amintim ca Talisman este inlocuitorul lui Renault Laguna, veteranul gamei de modele Renault urmand sa fie scos de pe liniile de productie.

Avand la baza platforma CMF, noul Renault Talisman este o ruda a noii generatii Espace. Similaritatile stilistice ale celor 2 modele se observa chiar si in partea frontala a lui Talisman.

Noul Renault Talisman Estate poze

Noul Renault Talisman Estate: dimensiuni

Lungimea versiunii break a lui Renault Talisman atinge 4,85 metri, francezul fiind astfel cu 16 cm mai lung decat Laguna 3 in caroserie hatchback si cu 5 cm mai lung decat Laguna Estate. Ampatamentul noului model este de 2,81 m, latimea 1,87 metri, iar inaltimea, 1,46 metri. Astfel, noul Renault Talisman Estate este cu 70 mm mai lung decat liderul comercial al segmentului – VW Passat B8. Volumul portbagajului pregatit pentru Talisman Estate este de 608 litri, iar daca randul de scaune din spate este pliat, francezul poate oferi 1700 litri de volum util. Inca 25 de litri, producatorul ia ascuns in diferite spatii de depozitare din habitaclul masinii.

Noul Renault Talisman Estate foto portbagaj

Noul Renault Talisman Estate: exterior

Constructorul francez a organizat prezentarea viitorului model, dupa care a publicat descrierea completa si un set de imagini cu noul Renault Talisman Talisman. Exteriorul masinii, chiar daca nu este rezultatul unei revolutii stilistice, corespunde in totalitate ultimelor tendinte promovate de Renault, Talisman fiind mai placut ochiului decat Laguna, dar mai ales, decat Latitude. Mai mult decat atat, dupa parerea noastra, Talisman Estate este cel mai aratos break al momentului.

Noul Renault Talisman Estate foto interior

Cel mai tare ies in evidenta blocurile optice. In fata, acestea poarta numele Pure Vision si sunt pe baza de elemente LED, iar farurile spate practic se intalnesc pe centrul capacului de la portbagaj fiind si ele pe baza de elemente LED.

Noul Renault Talisman Estate: interior

La interior, principalul punct de atractie este bordul masinii. Pe centrul acestuia, inginerii au montat un afisaj dreptunghiular de 8,7 inch, imprumutat de la Renault Espace. Pentru versiunile de top, producator ofera automobilul in compania sistemului audio BOSE si a unui asistent electronic pentru parcarea automata.

Constructorul francez, anunta ca noul Renault Talisman Estate detine cel mai incapator habitaclu din segment, aici fiind vorba mai ales despre spatiu destinat pasagerilor din spate.

Noul Renault Talisman Estate imagini spate

Noul Renault Talisman Estate: motorizare

Motorizarile lui Renault Talisman  break din pacate nu impresioneaza prea tare. Astfel, la baza gamei se afla unitatea pe benzina 1.2 TCE de 130 cai putere (205 Nm) si propulsorul diesel 1.5 dCi ce produce 110 cai putere (250 Nm). Primul, are performante la limita acceptabilului pentru acest segment de automobile, iar cel de-al doilea, este un motor cam vechi. In schimb, versiunile middle si top, se pot lauda cu agregate mult mai performante. Astfel, gama benzinarilor este completata de motorul 1.6 TCE in variante de 150 si 200 cai putere, iar lista cu unitati diesel, primeste agregatul 1.6 dCi, disponibil cu 130 si 160 cai putere (twin-turbo).

Renault anunta ca motorizarea diesel de 110 cai putere are emisii de doar 95 g de CO2 pe km.

Agregatele de propulsie entry-level vor fi insotite de o cutie de viteze manuala si robotul EDC, toate cu 6 trepte, iar pentru motorizarile superioare, noul Renault Talisman Estate este propus cu versiunea in 7 rapoarte a transmisiei automate EDC.

Noul Renault Talisman Estate imagini lateral

Noul Renault Talisman Estate

Citeste si:

Noul Renault Megane 2015: data lansarii si alte informatii

Noul Renault Talisman Estate

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul Renault Talisman Estate foto interior Noul Renault Talisman Estate foto portbagaj Noul Renault Talisman Estate imagini lateral Noul Renault Talisman Estate imagini spate Noul Renault Talisman Estate poze Noul Renault Talisman Estate

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *