Home » Noul Tiguan: noua generatie a lui Volkswagen Tiguan a debutat oficial » Noul Tiguan: noua generatie a lui Volkswagen Tiguan a debutat oficial

Noul Tiguan: noua generatie a lui Volkswagen Tiguan a debutat oficial

Noul Tiguan 2.0 TDI poze
HomeSeptember 14, 2015 at 8:33 pm

Noul Tiguan a fost descoperit complet si e foarte probabil sa ajunga in showroom-uri pana la finele lui 2015. Inginerii afirma ca noua generatie a lui Volkswagen Tiguan vine cu mai mult spatiu la interior si motorizari mai eficiente cu cel putin 25 la suta.

Segmentul crossoverelor compacte este in continuare unul foarte masiv, aflandu-se de cativa ani in ascendenta permanenta, iar Volkswagen intentioneaza sa sublinieze importanta acestei clase de modele prin lansarea noului Tiguan insotit deodata de 4 versiuni.

Noul Tiguan: dimensiuni

Noul Tiguan are la baza renumita deja platforma MQB, care gazduieste marea majoritate a modelelor produse de concernul Volkswagen. Noua arhitectura, aduce noii generatii a crossover-ului german si dimensiuni schimbate. Astfel, noul Tiguan este cu 60 mm mai lung si cu 33 mm mai jos decat modelul ce urmeaza sa fie inlocuit, iar ampatamentul a crescut cu 77 mm, atingand acum 2681 mm. Modificarea dimensiunilor exterioare aduce cu sine mai mult spatiu la interior si mai mult volum in porbagaj. Ultimul, printre altele masoara 615 litri, fiind ajustat cu 145 litri.

Noul Tiguan 2.0 TDI lateral

Noul Tiguan va fi oferit atat cu tractiune pe puntea fata cat si cu transmisie 4×4. Versiunile cu tractiunea pe o singura punte au garda la sol de 189 mm, iar versiunile 4×4 se vor putea lauda cu 200 mm.

Noul Tiguan: design

Exteriorul revazut are multe note comune cu cele mai recente modele VW, in special cu ultima generatie a lui Volkswagen Passat. Acest lucru inseamna linii mai agresive, bare de protectie mai masive si blocuri optice cu mai multa expresivitate.

La interior, modificarile vin sa accentueze caracterul sport al noului model. Punctele de interes maxim la noul Tiguan sunt ceasurile de bord digitale si proaspatul sistem de infotainment, plasat in mijlocul bordului si intors un pic spre sofer.

Noul Tiguan R Line

Cum am spus si inainte, noul Tiguan este capabil sa ofere mai mult spatiu pasagerilor, atat celor din fata, dar mai ales celor din spate. Astfel, pasagerii de pe randul doi de scaune, au in noua generatie a lui VW Tiguan cu 29 mm mai mult spatiu in zona picioarelor, iar banchetele spate regandite, au o rezerva de ajustare longitudinala cu 180 mm mai mare decat cea a modelului actual.

Noul Tiguan: motoare

Noul Tiguan destinat pietii din Europa, inclusiv Romania, va fi oferit cu 4 motorizari diesel si 4 pe benzina. Gama diesel incepe cu unitate 1.6 TDI de 116 cai putere , fiind urmata de 3 versiuni ale propulsorului 2.0 TDI: 150, 190 si 240 cai putere.

Noul Tiguan 2015 interior

Seria de motoare pe benzina este formata din agregate TSI de 1.4 si 2.0 litri. Acestea livreaza: 125, 150, 180 si 220 cai putere. Motorizarile de baza pe benzina si diesel vor fi disponibile exclusiv cu tractiune fata, iar agregatele mai avansate, vor putea fi achizitionate si in compania sistemului de tractiune integrala 4Motion.

Oferta de transmisii include o cutie de viteze standart cu 6 trepte, iar in calitate de optiune va fi propusa unitatea DSG cu 6 trepte si 2 ambreiaje.

Noul Tiguan fata 2015

Pentru a fi in pas cu timpul, noul Tiguan va avea in lista cu versiuni si un model hibrid, bazat pe motorul pe benzina 1.4 TSI si un propulsor electric. Ansamblul de propulsie a lui Volkswagen Tiguan GTE va produce 218 cai putere, ce urmeaza sa fie distribuiti catre puntea cu tractiune de transmisia automata DSG in 6 rapoarte.

Noul Tiguan 2.0 TDI spate

Noul Tiguan

Citeste si:

Noul Volkswagen Sharan: preturile si lista cu dotari in Romania

Noul Tiguan – noua generatie a lui Volkswagen Tiguan

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul Tiguan 2.0 TDI poze Noul Tiguan fata 2015 Noul Tiguan 2015 interior Noul Tiguan R Line Noul Tiguan 2.0 TDI lateral Noul Tiguan 2.0 TDI spate

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *