Home » Parcarea laterala: ghid simplificat al parcarii laterale cu spatele » Parcarea laterala: ghid simplificat al parcarii laterale cu spatele

Parcarea laterala: ghid simplificat al parcarii laterale cu spatele

Parcarea laterala simbol
HomeSeptember 16, 2014 at 1:29 pm

Parcarea laterala este probabil una din cele mai complicate manevre pentru un sofer incapator. Mai mult, acest procedeu, se poate tranforma intr-un mic cosmar pentru o persoana mai putin pregatita, care plus la toate mai este si coplesita de emotii.

Parcarea laterala este o manevra tot mai solicitata in ultimii ani, mai ales ca orasele romanesti au devenit din ce in ce ma aglomerate, iar locurile de parcare nu prea s-au grabit sa apara. Din acest motiv am decis sa cream un ghid simplificat al parcarii laterale cu spatele, menit sa usureze viata conducatorilor auto mai putin experimentati.

Inainte de ghidul propriu-zis, mentionam ca pentru un sofer cu putina experienta, de un real ajutor ar fi montarea unor senzori de parcare in bara de protectie spate a masinii – puteti verifica ofertele aici.

Parcarea laterala pe dreapta: ghid din 7 pasi pentru o parcare simpla

Inceputul manevrei, presupune ca deja ati gasit un spatiu de parcare potrivit pentru masina dvs.

1. Opriti paralel cu masina in spatele careia veti efectua parcarea laterala. Aceasta masina, va fi in continuare principalul punct de reper. Distanta laterala pana la masina de reper trebuie sa fie de 60-70 cm.

2. Dati inapoi pana cand coltul spate stanga al masinii reper va coincide cu coltul geamului spate al masinii dumneavoastra, apoi opriti masina.

3. Rotiti maxim dreapta volanul.

4. Dati inapoi, pana cand coltul stanga spate al masinii reper, va coincide cu coltul geamului fata pasager al masinii dumneavoastra, opriti din nou masina.

5. Indreptati rotile masinii dvs.

6. Continuati miscarea pana cand coltul spate stanga al masinii reper se va alinia cu oglinda laterala a masinii dvs, din nou apasati frana.

7. Rotiti volanul maxim stanga si dati inapoi pana cand masina dvs., va fi paralela cu bordura – job done.

Anume la ultimul pas, si-ar dovedi utilitatea senzorii de parcare. Doar asa veti sti distanta precisa pana la automobilul din spate, respectiv nu mai riscati un accident in timp ce dvs efectuati parcarea laterala.

Parcarea laterala: concluzie

Parcarea laterala nu este atat de complicata precum pare. Important este sa va pastrati calmul si sa nu va grabiti. Executati manevra la viteza mica. Asa aveti sanse mai mici sa scapati din vizor punctele de reper si in general, veti avea un control mai bun asupra procedeului executat. Daca intampinati probleme, ori sunteti in criza de timp, cereti ajutorul unei persoane, care o sa va ghideze miscarile de la exterior.

Ghid pentru parcarea lateralaParcarea laterala pe dreapta

Citeste si:

Cel mai ieftin RCA: cea mai accesibila asigurare auto

Parcarea laterala – ghid

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Ghid pentru parcarea laterala Parcarea laterala simbol Parcarea laterala pe dreapta

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *