Home » Primul SUV Seat 2016 va primi numele Ateca: poze si informatii » Primul SUV Seat 2016 va primi numele Ateca: poze si informatii

Primul SUV Seat 2016 va primi numele Ateca: poze si informatii

Primul SUV Seat - conceptul 20v20
HomeFebruary 3, 2016 at 8:57 am

Primul SUV Seat va fi numit Ateca, inspirat fiind de localitatea Ateca ce se afla in provincia Zaragoza de la nordul Spaniei. Astfel, Seat isi continua traditia de a denumi noilor modele in cinstea localitatilor spaniole. Primul SUV Seat va debuta in martie 2016, in cadrul salonului auto de la Geneva.

Secretul denumirii a fost descoperit dupa ce s-a aflat ca in noiembrie 2016, Seat a patentat numele Ateca. Pe langa acesta, spaniolii au rezervat dreptul utilizarii si a denumirilor Teqta, Conqera, Teroqa si Formentera. Se vorbeste ca un alt SUV compact Seat, programat pentru 2017, ar putea primi unul din numele de mai sus. Chiar mai mult de atat, in urmatorii ani, constructorul planifica sa lanseze in total 3 crossovere noi, unul dintre ele fiind probabil un model cu 7 locuri.

Seat Ateca urmeaza sa debuteze cu un exterior inspirat de conceptul 20V20, ce a fost prezentat la randul sau in cadrul salonului auto de la Geneva 2015. La baza primului SUV Seat, se va afla probabil platforma MQB. Aceasta presupune utilizarea unei game largi de motoare pe benzina si diesel cu 4 cilindri. Prin urmare, intuim ca lista cu propulsoare a lui Seata Ateca va fi in mare parte similara cu cea propusa de actuala generatie a lui Seat Leon. In plus, noul model s-ar putea alege si cu o versiune hot – Cupra.

Principalul rival a lui Ateca este numit japonezul Nissan Qashqai. Crossover-ul ce va debuta ulterior insa, ar urma sa concureze cu Nissan Juke, Renault Captur si Opel Mokka.

Primul SUV Seat Alteca

Primul SUV Seat

<

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Primul SUV Seat - conceptul 20v20 Primul SUV Seat Alteca

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *