Home » Renault Scenic 2013: acum si versiune all-road » Renault Scenic 2013: acum si versiune all-road

Renault Scenic 2013: acum si versiune all-road

HomeFebruary 4, 2013 at 4:59 pm

Nu demult, spionii au reusit a fotografia noul model Renault Scenic in timp ce acesta era testat pe drumurile de iarna. Chiar daca exteriorul automobilul nu se deosebia prea tare de versiunea actuala, au fost observate garda la sol marita si multe componente din plastic la baza caroseriei. Atunci multi au presupus ca francezii pregatesc o versiune all-road Scenic. Si au avut dreptate: compania a desecretizat noua familie Renault Scenic 2013 la care acum s-a adaugat si varianta XMOD.

Noul Renault Scenic

Renault Scenic 2013: partea tehnica

Modernizarile modelului standart au fost limitate la o noua grila a radiatorului si emblema de pe capot modificata. In cazul modelului XMOD insa, gasim lucruri mult mai interesante. Spre deosebire de versiunea RX4, care avea la baza Renault Scenic de prima generatie si care era dotata tractiune integrala, XMOD are doar tractiune pe puntea din fata. In schimb aceasta a fost dotata cu o noua sistema – Extended Grip.

Logica acesteia e simpla. In conditii standart, vehiculul se deplaseaza pe carosabil ca un oricare alt automobil. Dar cum deseori asfaltul se termina, conducatorul auto poate activa regimul Extended Grip si din toate optiunile a alege Loose Ground. Atunci sistema va optimiza functionarea franelor si cuplului motorului in dependenta de starea drumului. Daca situatia devine si mai complicata, vine in ajutor optiunea Expert, care va imita blocarea diferentialului.

Debutul oficial al noului Renault Scenic va avea loc in luna martie la Geneva.

Citeste si asta:

Noul Renault Kangoo: poze si detalii

Renault Laguna facelift – o usoara schimbare

Cea mai ieftina rovinieta – oferta de la emag.ro

Renault Scenic 2013

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Noul Renault Scenic 2013 Noul Renault Scenic 2013 XMOD interior

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *