Home » Noua Skoda Fabia 3: design nou si o gama de motoare revizuita » Noua Skoda Fabia 3: design nou si o gama de motoare revizuita

Noua Skoda Fabia 3: design nou si o gama de motoare revizuita

Skoda Fabia 3 2014 fata
HomeOctober 8, 2014 at 12:36 pm

Skoda Fabia 3 reprezinta noua generatie a unui din cele mai populare modele subcompacte din Europa. Cehii au venit la Paris cu un design nou si cu o gama de motoare imprumutata de la VW Polo. 

Primele poze ale noului model au fost publicate inca in luna august, insa descrierea completa a masinii s-a facut disponibila abia acum.

(P) Uleiuri Castrol, Motul, Mobil1 ieftine – verifica pretul aici.

Skoda Fabia 3: exterior

Fabia 3 2014 s-a distantat destul de tare de generatia actuala. Schimbarile operate la exterior au avut menirea sa introduca modelul in noul stil corporativ Skoda, intrat in vigoare odata cu lansarea ultimei generatii a lui Octavia. Mai mult, cehii spun ca Skoda Fabia 3 prezinta si directia stilistica care va fi adoptata de viitoarele generatii ale modelelor din Mlada Boleslav.

“In ultimii ani, Skoda s-a facut remarcata prin crearea unor modele foarte practice si cu un habitaclu foarte spatios. Acum insa, a venit timpul sa cream o conexiune si mai puternica intra utilitate si designul spectaculos” – a declarat designerul-sef al companiei Skoda, Josef Kaban.

Skoda Fabia 3 2014 inmotion

Noua generatie a lui Fabia vine cu unele modificari la dimensiunile caroseriei. Inaltimea masinii a pierdut 30 de mm, iar latimea a primit 90 de mm. S-au anuntat deasemenea imbunatatiri constructive pentru caroserie, care pentru noul model a devenit ceva mai rigida.

Skoda Fabia 3: interior

La interior, determinativul de baza pentru noul model este spatiu. Skoda Fabia 3 chiar se poate lauda cu un habitaclu foarte incapator. In materie de design, au avut loc unele schimbari, insa modelul ramane a fi usor de recunoscut. Unica noutate aici este disponibilitatea pentre versiunile de echipare mai superioare, a unui ecran tactil. Acesta serveste drept afisaj pentru noua sistema de multimedia, care poate fi integrata cu smartphone-ul soferul prin intermediul tehnologiei MirrorLink.

Skoda Fabia 3 2014 interior

Skoda Fabia 3: motoare

La baza masinii se afla platforma PQ26. Aceasta e o versiune imbunatatita a unitatii PQ25. Insa platforma unei masini nu este formata doar din suspensii si directie. Ei bine, cea mai mare parte a componentelor electrice si electronice, precum si unele unitati de propulsie au fost preluate de pe deja renumita platforma MQB.

Skoda Fabia 3 are o gama de motoare formata din unitati cu 3 si 4 cilindri, toate curespunzand cerintelor normei de poluare Euro 6. Automobilul  va fi dotata cu benzinare  de 1.0 si 1.2 litri, ce ce vor livra intre 60 si 110 cai putere. Motorul de baza va fi agregatul de 1.0 litri ce a debutat initial pe VW Up. Spre startul vanzarilor, vor fi puse la dispozitie si 3 unitati diesel ce produc intre 75 si 105 cai putere. In anul 2015, gama de motorizari va fi completata cu un nou motor diesel de 1.4 litri si 75 cai putere, care va fi dotat cu sistema start/stop si o tehnologia de recuperare a energiei. Pe post de transmisie, masina va fi oferita cu o cutie de viteze manuala ori robotul DSG.

Skoda Fabia 3 2014

A mai fost anuntat ca Skoda Fabia 3 nu va avea versiunea vRS. Vestea nu e o mare noutate, zvonurile despre o posibila renuntare la modelul vRS circulau de mai mult timp, acum insa, a venit si confirmarea oficiala.

Vanzarile noii generatii a lui Fabia vor lua startul la inceputul anului 2015. Preturile sunt tinute inca sub secret, insa se vorbeste ca Skoda Fabia va avea un pret de start de aproximatv 12.000 euro.

Skoda Fabia 3 2014 spate
Skoda Fabia 3

Citeste si:

Noul Hyundai i20 2 pentru 2015 a fost lansat la Paris

Skoda Fabia 3

<

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Skoda Fabia 3 2014 fata Skoda Fabia 3 2014 inmotion Skoda Fabia 3 2014 interior Skoda Fabia 3 2014 spate Skoda Fabia 3 2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *