Home » Top 10 automobile ce merita cumparate in Romania » Top 10 automobile ce merita cumparate in Romania

Top 10 automobile ce merita cumparate in Romania

Automobile ce merita cumparate în Romania cu deprecierea cea mai mica VW Polo
HomeMarch 17, 2015 at 9:11 am

Alegerea unei masini noi si asa nu este o chestie prea simpla. Majoritatea modelelor vin insotite de mai multe motorizari, transmisii, dotari optionale si dimensiuni diferite. Pe langa astea, mai apare problema deprecierii. Se stie ca unele automobile pot pierde anual si cate 20% din pretul initial. Respectiv, cumparatorul este nevoit sa faca intai o analiza a pietei, astfel incat, revanzarea masinii sa nu sa se transforme intr-o tragedie financiara. Anume acesta este motivul pentru care am decis ca cream un top cu automobile ce merita cumparate în Romania, automobile ce vor pierde cel mai putin din valoarea de la momentul achizitiei.

Citeste: Acumulator auto – cum sa alegi cea mai buna baterie auto

Automobile ce merita cumparate în Romania: principiile studiului

Acest material are la baza urmatoarele principii:

1. Automobilele incluse in analiza au varste cuprinse intre  3 si 4 ani, respectiv au fost fabricate intre 2011 si 2012.

2. Pentru fiecare model a fost aleasa o sigura versiune de motorizare – cea mai populara.

2. Pentru fiecare model in parte s-a calculat intai o medie a rulajului, ca apoi sa fie alese si introduse in studiu doar masinile cu kilometraje aproapiate de media calculata.

Primul pas 

Lista cu automobile ce urmeaza sa fie propusa, are la baza o analiza a ofertei de masini sh de pe piata autohtona. Astfel, in prima etapa, am facut un top cu 50 cele mai populare modele in Romania.

Pasul doi

Pentru fiecare model, am calculat o medie a preturilor. Cum am mai spus, calculele au fost facute pentru versiunile de baza ale modelelor intrate in top 50.

Pasul trei

Printr-o proportie simpla, am aflat care este pierderea procentuala din pretul fiecarui model de automobil. Atentie, nu conteaza valoarea monetara a pierderii calculate, este mult mai important raportul procentual dintre pretul masinii noi si pretul masinii revandute peste 3-4 ani.

Pasul patru

Alcatuirea clasamentului dupa calcularea pierderilor procentuale de pret pentru fiecare model in parte.

Automobile ce merita cumparate în Romania cu deprecierea cea mai mica Dacia Logan

Automobile ce merita cumparate în Romania: top 10

Cum era de asteptat, cea mai mica pierdere de pret a fost demonstrata de masinile ieftine. Astfel, din calculele noastre, reiese ca Dacia Logan, Dacia Sandero si Dacia Duster, toate produse in 2011 si cu motorizarea 1.6 16v, pot fi revandute cu o pierdere din pretul initial ce se incadreaza in plaja 13,3 – 16,6%.

Locurile 4-10 sunt ocupate dupa cum urmeaza:

4. Volkswagen Up 1.0 – locul 4 si doar 19-20% pierdere dupa 4 ani din valoarea initiala.

5. Toyota Auris 1.3 benzina – conform calculelor noastre aceasta in 3-4 ani pierde aproximativ 20-21% din pretul cumpararii.

6. Kia Rio 1.4 benzina – mini-ul coreean, va pierde dupa 4 ani aproape 29% din pretul initial.

7. Kia Picanto – s-a clasat pe locul 6 in clasamentul cu automobile ce merita cumparate în Romania, inregistrand o devalorizare de aproape 31% in primii 3-4 ani de la cumparare.

8.Volkswagen Polo 1.4 MPI – a inregistrat o depreciere de 36%, clasandu-se astfel pe locul 7.

9. Opel Corsa 1.0 benzina – neamtul pierde in 4 ani de la cumparare aproape 37% din pret.

10. Citroen C1 1.0 benzina – supermini-ul francez ar putea fi revandut dupa 3-4 ani de posesie, cu aproximativ 61% din pretul masinii noi.

Pe urmatoarele 3 locuri, au ajuns: Volkswagen Golf, Toyota Corolla si Skoda Octavia.

Automobile ce merita cumparate în Romania: concluzie

Pentru cei ce intentioneaza sa faca prima achizitie de automobil din viata lor, este indicat sa opteze pentru un automobil compact (segmentul B ori C). Masina aleasa, e recomandat sa fie insotit de un nivel incipient al dotarilor. Asta pentru a minimiza in primul rand riscul unor defectiuni la asistentii electronici ai vehiculului, dar mai ales, pentru a nu pierde prea multi bani la vanzarea masinii.

Automobile ce merita cumparate în Romania cu deprecierea cea mai mica VW Up

Automobile ce merita cumparate în Romania

Citeste:

Care sunt cele mai ieftine automobile noi din Romania 

Automobile ce merita cumparate în Romania

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Automobile ce merita cumparate în Romania cu deprecierea cea mai mica Dacia Logan Automobile ce merita cumparate în Romania cu deprecierea cea mai mica VW Polo Automobile ce merita cumparate în Romania cu deprecierea cea mai mica VW Up

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *