Home » Cabluri pornire auto: cum sa alimentezi corect o baterie » Cabluri pornire auto: cum sa alimentezi corect o baterie

Cabluri pornire auto: cum sa alimentezi corect o baterie

Cum sa alimentezi corect o baterie cu cabluri pornire auto
Homeoctombrie 18, 2014 at 8:35 pm

Temperaturile scazute reprezinta un dusman foarte periculos pentru automobilele noastre in special pentru bateria de sub capota fiecarei masini. Pericolul creste si mai tare pentru acumulatorii vechi, iar sansele sa nu mai puteti porni dimineata masina sunt destul de mari daca aveti o baterie mai veche de 3 ani, iar afara temperatura a scazut sub -10 grade celsius. Pentru a rezolva repede problema creata, puteti utiliza niste cabluri pornire auto. Acestea va vor permite sa alimentati bateria masinii dvs. de la acumulatorul altui automobil. Pentru asta insa, e necesar sa cunoasteti cateva reguli foarte simple, si totusi foarte importante.

Cabluri pornire auto: cum sa alimentezi corect o baterie

Inainte de ghidul propriu-zis, am dori sa facem cateva mentiuni.
O baterie foarte veche (4 si mai multi ani), s-ar putea dovedi a inutil de alimentat. Astfel, daca acumulatorul dvs. s-a descarcat complet, operatiunea de alimentare are foarte multe sanse la esec. In acest caz, este recomandabila achizitia unei baterii noi (Oferte bune gasiti chiar aici click).

Pentru a putea alimenta bateria dvs., aveti nevoie de cabluri pornire auto (O oferta aveti chiar aici click). Acestea trebuie sa se transforme intr-un accesoriu prezent tot timpul in portbagajul masinii dvs., chiar si in perioadele cu temperaturi ridicate.

Transferul de curent de la o baterie la alta cu cabluri pornire auto

1. Masina donatoare de curent se apropie cu fata catre masina ce are nevoie de curent.

2. Se inchid toti consumatorii din ambele masini (Incalzire, radio CD etc).

3. Se cupleaza un capat cu plus al cablului la borna cu plus a bateriei bune si celalalt capat cu plus al cablului la borna cu plus a bateriei descarcate.

4. Se cupleaza un minus de la cablurile pornire auto cu borna de minus a bateriei donatoare si celalalt minus al cablurilor la o bucata de metal de sub capota – spre exemplu de suportul alternatorului.

5. Dupa ce ati facut conexiunile, turati masina donator pana la 1500 rpm pentru 1-2 minute, dupa care puteti incerca sa porniti motorul masinii dvs.

6. Daca nu porneste, mai incercati dupa alte cateva minute cu masina donator un pic turata. Daca nici asa nu reusiti, este cazul sa opriti incercarile aici, pentru ca ori bateria dvs. este prea descarcata/defecta, ori aveti un alt tip de problema tehnica la motor sau la vreun subansamblu.

Cabluri pornire auto cum sa alimentezi corect o baterie

Cabluri pornire auto

Citeste si:

Cele mai bune uleiuri de motor: top 5 si pareri

Cabluri pornire auto: cum sa alimentezi corect o baterie

Galerie de Imagini

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *