Home » Consumul de carburant: cum ne mint producatorii de masini » Consumul de carburant: cum ne mint producatorii de masini

Consumul de carburant: cum ne mint producatorii de masini

Consumul de carburant real si cel declarat
HomeOctober 12, 2014 at 12:41 pm

Consumul de carburant declarat oficial de producatorii de masini, s-a dovedit a fi sub valorile inregistrate de clienti dupa procurarea automobilului. Mai mult, se pare ca nu este vorba despre erori de calcul. E destul de probabil ca companiile auto sa faca asta intentionat.

(P) Uleiuri Castrol, Motul, Mobil1 ieftine – verifica pretul aici.

Expertii de la Emission Analytics, au demonstrat ca informatiile din fisele tehnice cu privire la consumul de carburant, sunt de cele mai multe ori false. Mai mult, diferentele dintre datele oficiale si cele reale, cresc si mai tare pentru motoarele cu cilidree mica. In acelasi timp, cu cat agregatul de propulsie are un volum mai mare, cu atat consumul declarat este mai apropiat de cel inregistrat de cumparator.

Emission Analytics a testat peste 500 de modele dotate cu motoare diferite. In cadrul experimentului au fost utilizate atat masini cu propulsoare pe benzina cat si diesel. Fiecare vehicul era testat, in conditii diferite pe o perioada de 3 ore.

Consumul de carburant: rezultatele testelor

Surprinzator ori nu, dar cea mai mare diferenta dintre consumul de carburant declarat si cel real a fost inregistrat la masinile cu motoare mici. Astfel, automobilele cu propulsoare de 1.0 litri ar trebuie sa consume in mediu 6,09  litri de benzina la 100 de km. In realitate insa, valoarea reala o depaseste pe cea declarata cu aproape 36%, iar consumul real este de aproximativ 8,2 litri la 100 de km.

Totusi, cu cresterea volumului motorului, diferentele dintre consumuri se reduc. Spre exemplu, agregatele cu volumele intre 1.0 si 2.0 litri, consuma in mediu cu 21% mai mult decat declara producatorii, motoarele cu cilindrei intre 2.0 si 3.0 litri cu 15% mai mult, cele intre 3.0 si 5.0 litri cu 13% mai mult, iar unitatile cu volume de peste 5.0 litri au inregistrat diferente de sub 1.0%.

Diferenta medie pentru toate categoriile de automobile este in jur de 18%. Se pare ca situatia creata are la baza politica UE de reducere a emisiilor de gaze si imbunatatire a mediului incojurator. In acelasi timp, cand in SUA, au fost efectuate teste similare, s-a dovedit ca diferentele dintre consumul declarat si cel real deobicei nu depaseste 3%.

Consumul de carburant

Consumul de carburant

Citeste si:

Noua Skoda Fabia 3: design nou si o gama de motoare revizuita

Consumul de carburant

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Consumul de carburant real si cel declarat Consumul de carburant

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *