Home » GPS ieftin: top 5 aparate de navigatie ieftine » GPS ieftin: top 5 aparate de navigatie ieftine

GPS ieftin: top 5 aparate de navigatie ieftine

HomeJanuary 30, 2015 at 9:44 am

Unde gasesc un GPS ieftin dar bun? E intrebarea pe care o dau multi propietari de automobile, care isi doresc un navigator simplu, capabil sa gaseasca ruta optima si ofere una de rezerva in cazul unor situatii neprevazute. In continuare va oferim un top cu navigatii gps ieftine, dar foarte bune pentru utilizarea zilnica

GPS ieftin: top 5

1. GPS ieftin Serioux GT550 – un GPS ieftin si foarte bun pentru banii sai, cu program de navigatie iGO Primo, monitor mare, pret imbatabil. Mai multe detalii aici.

2. Navon N490 Plus – are instalat soft-ul iGO8, procesor foarte bun, materiale de o calitate excelenta. Mai multe detalii aici.

3. Serioux UrbanPilot Q475T2 – foarte ieftin, raport pret/calitate foarte bun. Mai multe detalii aici.

4. Prestigio GeoVision 5055 – detaliere foarte buna, viteza de rulare extraordinara, pret bun. Mai multe detalii aici. 

5. GPS Smailo HD X5 – monitor de 5 inch, executa comenzile foarte rapid. Poate fi cu siguranta considerat un GPS ieftin si bun pentru specificatiile sale. Mai multe detalii aici.

GPS ieftin preturi

GPS ieftin si bun: dimensiune

Dimensiunile unui GPS ieftin incep de la 3,5 inch pe diagonala. Totusi cele mai uzuale sunt sistemele de navigare de 4,5 si 5 inch. Nu procurati un GPS prea mic pentru ca intr-un final acesta s-ar putea deovedi inutil. Desigur exista oferte cu o diagonala mult mai mare – chiar si de 7 inch (aproximativ 170 mm), dar acestea desigur sunt mai scumpe.

GPS ieftin si bun: hardware

Vom vorbi aici de procesorul navigatorului GPS. Procesorul determina viteza cu care este calculat un traseu, ori viteza cu care este reconfigurat acesta in cazul abaterii de la traseul primar. Astfel, e preferabil ca GPS-ul ales sa detina un procesor de minim 400 Mhz. In linii mari majoritatea sistemelor actuale de navigatie au procesoare ce trec de acest nivel, ajungand chiar si la 600-700 Mhz. Insa nu va grabiti sa procurati un asemenea GPS, pentru ca 450-500 Mhz sunt suficienti.

GPS ieftin si bun: soft/harta

Exista cativa producatori mari de soft pentru aparatele GPS: MioMap, Mireo, Igo, Navigon etc. De obicei un producator de soft este contractat de mai multi producatari de GPS. Fiecare soft are puncte tari si puncte slabe, de acea nu am putea numi un lider in domeniu. Mai ales ca de multe ori departajarea softurilor depinde de preferintele subiective ale fiecarui cumparator in parte. Totusi un lucru extrem de important este sa fim la curent cu costurile pe care le implica un soft sau altul. De altfel, un GPS ieftin s-ar putea dovedi destul de costisitor la capitolul intretinere. Vorbim aici de update-urile care sunt necesare periodic si a hartilor aditionale. Din acest motiv am recomanda procurarea un GPS care pe langa harta Romaniei sa o contina si pe cea a Europei.

GPS ieftin si bun: concluzie

Un GPS ieftin si bun ar avea 5 inch pe diagonala, un procesor de 500 Mhz, 128 Mb de memorie RAM un soft Mireo, MioMap, Igo sau Navigon si posibil o optiune de genul bluetooth pentru o mai buna siguranta in trafic.

GPS ieftin si bun

GPS ieftin si bun

Citeste si:

Camere video auto ieftine: Top 10

GPS ieftin

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
GPS ieftin si bun GPS ieftin preturi

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *