Home » Motor diesel ori motor pe benzina: francezii au alta parere » Motor diesel ori motor pe benzina: francezii au alta parere

Motor diesel ori motor pe benzina: francezii au alta parere

Motor diesel ori motor pe benzina simbol
HomeDecember 2, 2014 at 7:59 pm

Motor diesel ori motor pe benzina, probabil una din cele mai complicate decizii pe care soferii incepatori sunt nevoiti sa o faca la cumpararea unei masini. Totusi, guvernul francez are un raspuns alternativ. Mai mult, oficialii acestei tari afirma ca promovarea intensa din ultimii ani a motoarelor diesel a fost o greseala.

Uleiuri Castrol, Motul, Mobil1 ieftine – verifica pretul aici.

Conducerea Frantei isi propune sa reduca substantial cota automobilelor dotate cu propulsoare diesel. Acestea, la moment, constituind aproximativ 80% din totalul masinilor inmatriculate in Franta.

Intr-un interviu acordat agentiei Reuters, prim-ministrul Manuel Valls, a declarat urmatoarele: “In ultima perioada, am facut tot posibilul pentru a incuraja achizitia automobilelor dotate cu motoare diesel, dar asta s-a dovedit a fi o greseala. Acum suntem nevoiti sa renuntam treptat la acest tip de propulsoare.” Oficialul francez a specificat ca in perioada ce urmeaza, vor fi inaintate cateva masuri, menite sa reduca din 2015, beneficiul fiscal pentru masinile cu unitati diesel. Mai mult, guvernul intentioneaza sa subsidieze achizitia automobilelor electrice. Astfel, ministerul energiei, a propus ca conducatorii auto, ce vor decide sa-si schimbi autovehiculul diesel cu unul propulsat de un motor electric, sa primeasca un bonus de 10.000 de euro.

Motor diesel ori motor pe benzina: alegere complicata

Este cat se poate de evident ca mai marii statului francez si-au propus un obiectiv foarte ambitios. Nu va fi deloc simplu sa convingi posesorii de automobile cu motorizari diesel sa opteze pentru masini mai ecologice fie ele cu aprindere prin scanteie ori cu propulsie electrica. Asta pentru ca motorina este mai ieftina decat benzina, iar unitatile diesel au consum mai redus decat unitatile pe benzina cu aproximativ 30%. In cazul propulsoarelor electrice situatia este si mai complicata. In primul rand, producatorii auto inca nu au propus un automobil electric capabil sa parcurga distante suficient de mari fara a fi nevoie de incarcare, iar in al doilea rand, chiar si in Europa de Vest, reteaua de statii de alimentare cu curent electric, inca nu este inca suficient de dezvoltata.

Motor diesel ori motor pe benzina

Motor diesel ori motor pe benzina – imagine simbol

Citeste si:

Acumulator auto – cum sa alegi cea mai buna baterie auto

Noul Golf pentru 2017 va primi transmisie DSG cu 10 trepte

Motor diesel ori motor pe benzina

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Motor diesel ori motor pe benzina simbol Motor diesel ori motor pe benzina

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *