Home » Noua Kia Sorento pentru 2014 a fost desecretizata pana la debutul oficial » Noua Kia Sorento pentru 2014 a fost desecretizata pana la debutul oficial

Noua Kia Sorento pentru 2014 a fost desecretizata pana la debutul oficial

Noua Kia Sorento 2014
HomeAugust 11, 2014 at 2:00 pm

Noua Kia Sorento va avea parte de o prezentare completa la sfarsitul lunii august, in Coreea de Sud, iar debutul oficial urmeaza a fi organizat pe 2 octombrie 2014, in cadrul salonului auto de la Paris.

Cu toate astea, coreenii au decis ca nu ar fi o idee rea sa publice primele poze oficiale deja acum. Mai mult, s-au facut conoscute si cateva detalii tehnice, inclusiv presupusa gama de motoare pentru noua Kia Sorento.

Noua Kia Sorento: design

Exteriorul noii generatii a lui Sorento nu e o revelatie, mai ales ca nu demult am avut parte de niste schite, si nici designerii nici nu au incercat sa plece prea departe de stilul corporativ. Exteriorul pentru noua Kia Sorento a fost dezvoltat in mare parte in cadrul centrului de design din Hwaseong (Coreea de Sud), insa aportul lor lau adus si studiourile din Frankfurt si Irvine.

Noua Kia Sorento 2014 spate

Astfel, noua Kia Sorento se lauda cu blocuri optice noi atat in fata cat si in spate, cu alte bare de protectie, si cu o noua geometrie a acoperisului. Plus la toate, grila radiatorului este acum mai masiva, pastrandu-si totodata forma caracateristica pentru toate modelele Kia.

Noua generatie a lui Sorento a adaugat 95 mm la lungimea sa (4780 mm), insa a pierdut 15 mm din inaltime (1685 mm). Adaosul de lungime a venit insotit si de o suplimentare cu 80 mm a ampatamentului, lucru de care vor beneficia in primul rand pasagerii din spate.

Noua Kia Sorento: motorizari

Se presupune ca noua Kia Sorento va fi dotata cu benzinarul de 2,4 litri ce dezvolta 175 cai putere si unitatea V6 de 3,3 litri (270-280 cai putere). Gama de propulsie va fi completata de unitatile diesel de 2,0 si 2,2 litri ce devolta 184, respectiv 200 cai putere. Productivitatea agregatelor este orientativa si are la baza versiunile actuale ale motoarelor cu care sunt inzestrate modelele Kia si Hyundai. Se vorbeste deasemenea despre o posibila versiune hybrid, ca va fi propulsata de unitatea de 2,4 litri si un motor electric cu o putere nominala de 30-35 kWt.

Noua Kia Sorento 2014 lateral

Din pacate nu putem spune inca nimic despre modelele de transmisie ce au fost pregatite pentru noua Kia Sorento. Asta cu toate ca mai marii companiei sud-coreene ne-au promis la acest capitol o supriza placuta.

Citeste si:

Cea mai ieftina benzina din lume se scumpeste

Noua Kia Sorento pentru 2014 – poze oficiale

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Noua Kia Sorento 2014 lateral Noua Kia Sorento 2014 spate Noua Kia Sorento 2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *