Home » Noul Mercedes G-Class: Gelandewagen 2018 a debutat oficial » Noul Mercedes G-Class: Gelandewagen 2018 a debutat oficial

Noul Mercedes G-Class: Gelandewagen 2018 a debutat oficial

Noul Mercedes G-Class - Gelandewagen lateral
HomeJanuary 17, 2018 at 1:56 pm

Noul Mercedes G-Class este cea mai importanta lansare a salonului auto de la Detroit. Noua generatie a legendarului Gelandewagen s-a lasat asteptata aproape 20 de ani. Perioada in care SUV-ul a avut parte de mai multe imbunatatiri tehnice si tehnologice, insa exteriorul a ramas aproape neschimbat. Nu va faceti griji, ca nici trecerea la o noua generatie nu a redesenat prea tare masina. Cele mai multe modificari se atesta la interior si la elementele mai greu de vazut: sasiu, suspensii si motorizari.

Noul Mercedes G-Class: exterior si interior

Noul Gelandewagen este mai mare decat predecesorul sau. SUV-ul are acum o lungime de 4715 mm (+53mm), iar latimea atinge 1881 mm (+121 mm). Garda la sol a fost marita pana la 241 mm, iar adancimea maxima pe are automobilul o poate parcurge fara probleme este de 70 cm (+10 cm).

Design-ul exterior a evitat schimbarile radicale. Noul G-Class este foarte usor de recunoscut, mai mult decat atat, nu au fost atinse nici manerele cu buton. Inginerii au inventat demult modalitati de deschidere mai simple, insa in cazul SUV-ului german, manerele cu buton sunt iconice si designerilor probabil le-a fost interzis sa se atinga de ele.

Noul Mercedes G-Class - Gelandewagen spate

La interior, imbunatatirile sunt mult mai complexe. Instrumentele de bord si sistemul de multimedia au fost integrate intr-un modul comun, format din doua afisaje.

Au mai fost schimbate gurile de ventilare, volanul, schimbatorul cutiei de viteze si butoanele. Toate au un aspect mai elegant, dar detin in continuare o doza impunatoare de agresivitate.

Noul Mercedes G-Class - Gelandewagen interior

Noul Mercedes G-Class: motoare si alte aspecte tehnice

Noul Gelandewagen are in continuare un sasiu separat, care pe langa toate a fost si modernizat. Acesta e fabricat din cateva tipuri de otel, rezultatul fiind sporirea cu 55% a rezistentei la torsiune. Pe langa asta, aripile, capota si portierele sunt din aluminiu. Schimbarile aduc cu sine o reducerea de 170 kg a greutatii, insa si asa noul Mercedes G-Class cantareste peste 2 tone.

Pana la acest moment a fost lansata doar versiunea G 500. Aceasta este dotata cu un motor bi-turbo de 4.0 litri, capabil sa produca 422 cai putere si 610 Nm de cuplu maxim.

Vanzarile oficiale vor fi lansate in Germania. Evenimentul este programat pentru luna iunie a anului curent, iar versiunea G 500 va incepe de la aproximativ 107000 euro.

Ceva mai tarziu, pe piata va aparea versiunea G63, iar modelele diesel vor debuta peste inca un an.

Noul Gelandewagen, ca si predecesorul sau, va fi produs in orasul austriac Graz, la fabrica Magna Steyr.

Noul Mercedes G-Class - Gelandewagen

Citeste si:

Noul Touareg 2018: SUV-ul Volkswagen primeste o noua generatie in aprilie 2018

Noul Mercedes G-Class – noul Gelandewagen 2018

<

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Noul Mercedes G-Class - Gelandewagen interior Noul Mercedes G-Class - Gelandewagen lateral Noul Mercedes G-Class - Gelandewagen spate Noul Mercedes G-Class - Gelandewagen

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *