Home » Noul motor BMW quad-turbo pentru 2016: primele informatii » Noul motor BMW quad-turbo pentru 2016: primele informatii

Noul motor BMW quad-turbo pentru 2016: primele informatii

Noul motor BMW 2016 quad-turbo
HomeAugust 4, 2015 at 10:40 am

Avem la dispozitie primele informatii referitoare la noul motor BMW pentru anul 2016. Este vorba despre un propulsor diesel de 3.0 litri cu 6 cilindri in linie, care ar urma in versiunea sa de top, sa primeasca 4 turbosuflante.

Una din cele mai importante noutati venite de la BMW in ultimii ani a fost motorul diesel cu 3 turbine. Agregatul poate fi gasit sub capotele masinilor cu indexul 50d. Se pare ca nemtii nu intentioneaza sa se opreasca aici, urmand ca in 2016 sa fie prezentat un nou motor, unul mult mai complex si eficient.

Noul motor BMW: un pic de istorie

Unitatea diesel cu 3 turbosuflante N57S, a fost prezentata publicului larg in anul 2012. Motorul cu volumul de 3.0 litri si 6 cilindri aranjati in linie produce 381 cai putere. Acesta poate fi vazut pe sedanul 550d si pe versiunile 50d ale crossover-ilor X5 si X6. N57S are 2 turbosuflante mici si una mare. La turatii mici functioneaza prima unitate turbo de dimensiuni mici, in plaja de turatii medii intra in joc turbosuflanta mare, iar la turatii ridicate, gazele de esapament pun la treaba a doua turbina de dimensiuni mici.  Avand in vedere ca propulsorul tri-turbo este destul de proaspat, era de asteptat ca acesta sa intre in lista cu dotari a noului BMW seria 7. Bavarezii insa sunt de alta parere, cele 3 turbosuflante parandu-le deja prea putine.

Noul motor BMW quad-turbo 2016: informatii tehnice

Sursele spun ca noul motor BMW va avea o baza comuna cu unitatea N57S. Totusi, viitorul propulsor va avea parte de o serie de imbunatatiri, printre care si integrarea sistemului quad-turbo (4 turbosuflante). Se presupune ca agregatul va livra 400 cai putere si in jur de 800 Nm de cuplu motor. Dar nu performantele sunt cele mai importante. Inginerii se vor axa mai mult pe timpul de reactie la apasarea pedalei de acceleratie si uniformitatea distributiei cuplului motor. Din pacate nu se anunta care este configuratia dupa care v-or functiona cele 4 unitati turbo, insa exista presupunerea ca cel putin una din ele ar putea fi cu actionare electronica. Astfel, o parte din boost va fi disponibil fara a ridica turatiile motorului, suflanta intrand in functiune imediat dupa apasarea pedalei de acceleratie.

In prima etapa, noul motor BMW quad-turbo va putea fi intalnit pe modelul seria 7. Dupa asta, unitatea de propulsie va intra in dotarile lui seria 5, X5 si X6.

Noul motor BMW 2016 cu 4 turbine va avea la baza N57S

Noul motor BMW pentru 2016

Citeste si:

Cele mai bune BMW-uri SH: top 5 modele BMW

Noul motor BMW quad-turbo

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Noul motor BMW 2016 cu 4 turbine va avea la baza N57S Noul motor BMW 2016 quad-turbo

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *