Home » Noul motor diesel de 2 litri de la Opel pentru 2014 vine la Paris » Noul motor diesel de 2 litri de la Opel pentru 2014 vine la Paris

Noul motor diesel de 2 litri de la Opel pentru 2014 vine la Paris

Noul motor diesel de 2 litri de la Opel pentru 2014 - Opel Zafira Tourer
HomeSeptember 13, 2014 at 10:36 pm

Noul motor diesel de 2 litri de la Opel, va fi prezentat in cadrul salonului auto de la Paris din luna octombrie a anului curent. Este vorba despre unitatea CDTI 2.0 de generatie noua, ce vine sa inlocuiasca agregatul cu aceiasi cilindree ale modelelor Zafira Tourer si Insignia.

Noul motor diesel de 2 litri de la Opel: detalii tehnice

Noua generatie a agregatului german, dezvolta 170 cai putere (disponibili la 3750 rpm) si 400 Nm de cuplu motor oferiti in diapazonul 1750 – 2000 rpm. Unitatea de propulsie corespunde normei de poluare Euro 6. Aceasta va fi obligatorie in Europa incepand cu luna septembrie a anului viitor.

Opel anunta ca noul motor are un consum de motorina redus si este mai silentios (insa nu anunta date exacte).  Motorul a primit un turbocompresor mai compact cu geometrie variabila, o sistema de injectie modernizata cu presiunea maxima de 2000 de bari, precum si chiluoasa si bloc motor din aluminiu.

Pana in anul 2016, Opel intentioneaza sa dezvolte 13 unitati de propulsie noi. In acesti ani, General Motors vrea sa investeasca in compania germana peste 4 mlrd de euro. Banii vor fi utilizati pentru proiectarea si constructia noilor motoare precum si pentru largirea gamei de modele.

Acum cateva saptamani, nemtii lansasera un alt agregat. Motorul cu pricina fiind un benzinar cu 3 cilindri ce dezvolta 115 cai putere si 166 Nm de cuplu motor. Unitatea a intrat in lista cu motorizari a lui Opel Adam.

Noul motor diesel de 2 litri de la Opel pentru 2014 - Opel Insignia

Salonul auto de la Paris isi va deschide portile pe 4 octombrie 2014, fiind unul din cele mai asteptate evenimente auto ale anului curent. Pe langa noul motor diesel de 2 litri de la Opel, in Franta, vor fi lansate oficiale mai multe modele de larg interes. Printre acestea se regasesc: noua generatie a lui Volvo XC90, noua Mazda MX-5, noul Jaguar XE, noul Fiat 500X precum si versiunea facelift a compactei Mercedes B Class.

Citeste si:

Noul Jaguar XE vine in 2015 sa-l inlocuiasca pe X-type

Cea mai ieftina rovinieta

Noul motor diesel de 2 litri de la Opel

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Noul motor diesel de 2 litri de la Opel pentru 2014 - Opel Insignia Noul motor diesel de 2 litri de la Opel pentru 2014 - Opel Zafira Tourer

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *