Home » Noul Opel Corsa: detalii si poze oficiale » Noul Opel Corsa: detalii si poze oficiale

Noul Opel Corsa: detalii si poze oficiale

Noul Opel Corsa
HomeJuly 9, 2014 at 11:17 pm

Noul Opel Corsa, conform spuselor sefului companiei germane, a pastrat una din principalele trasaturi ce a asigurat succesul generatiei actuale – utilizarea eficienta a spatiului in cadrul habitaclului compact.

Plus la toate, seful Opel ne mai promite “o experienta de neuitat de la condus, care va aduce in aceasta clasa de automobile standarte noi”. Specialistii de la companie, afirma ca sasiul pentru noul Opel Corsa nu contine nici un element de la generatia actuala. Din pacate aceasta afirmatie se bate in cap cu exteriorul masinii, care are la baza mai multe linii ce pot fi intanite la modelul aflat acum in showroom-uri.  Respectiv, vorbim mai degraba despre un facelift, decat despre un design nou.

Noul Opel Corsa: motorizare

Cea mai mica unitate de propulsie pentu noul Opel Corsa este benzinarul cu 3 cilindri EcoTec 1.0. Motorul este oferit cu 2 versiuni de putere – 90 si 115 cai putere, sistema start/stop, iar companie agregatului va face o noua cutie de viteze manuala cu 6 trepte. Proaspata unitate de transmisie este mai compacta si mai eficienta decat cutia aflata in dotarea modelului actual. Astfel, specialistii din Rüsselsheim afirma ca viteza cu care pot fi schimbate treptele a scazut considerabil, iar confortul din timpul acestui proces a crescut. Gama unitatilor pe benzina este completata de agregate aspirate de 1.2 si 1.4 litri, ce ne sunt cunoscute dupa generatia actuala, precum si de noul 1.4 turbo de 100 cai putere/200 Nm de cuplu motor.

Noul Opel Corsa rear view

Onoarea motoarelor diesel va fi aparata de veteranul 1.3 CDTI, care si-a facut aparitia inca pe Corsa model C. Acest propulsor a evolutionat de-a lungul timpului iar in ultima s-a interpretare acesta poate oferi 75 ori 95 cai putere. In ultimul caz, emisiile de carbon alcatuiesc doar 89 de grame pe kilometru – o valoare conforma cu norma de poluare Euro 6.

Noul Opel Corsa: tehnologie

La capitolul echipare si tehnologie, noul Opel Corsa a facut mai mult decat un past inainte. Modelul vrea sa seteze standarte noi in clasa supermini. Enumeram doar cele mai importante noutati: faruri bixenon, camera video frontala cu sistema de avertizare despre parasirea benzii, monitorizarea unghiurilor moarte din oglinzile retrovizoare, indicarea distantei pana la automobilul din fata, controlul presiunii in pneuri, camera de marsarier, asistent la pornirile in rampa, incalzirea parbrizului.

Noul Opel Corsa interior

Noul Opel Corsa va debuta oficial in cadrul salonului auto de la Paris din toamna anului curent. Ca si modelul actual, Corsa E se va produce la uzinele din orasele Zaragoza (Spania) si Eisenach (Germania).  Hatchback-ul va urca pe liniile de productie pana la finele lui 2014. Ceva mai tarziu urmeaza sa apara noul Opel Corsa OPC. Nemtii inca nu au declarat nimic despre noua generatie a hot-hatch-ului, dar conform unor informatii mai putin oficiale, masina va primi benzinarul supraaspirat 1.6 SIDI Turbo. Mai mult, se vorbeste despre versiunea de top a agregatului, cea cu care se echipeaza modelul Cascada – 200 cai putere si 300 Nm de cuplu motor.

Noul Opel Corsa lateral

O alta necunoscuta este pretul pentru noul Opel Corsa. Modelul actual incepe de la 9.600 euro. Presupunem ca viitoarea generatie va veni cu un usor adaos la aceasta valoare.

Noul Opel Corsa bord

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si:

Noul Fiat Punto facelift va debuta in 2015 

Senzori de parcare – care sunt cei mai buni asistenti de parcare

Noul Opel Corsa

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul Opel Corsa bord Noul Opel Corsa in motion Noul Opel Corsa interior Noul Opel Corsa lateral Noul Opel Corsa rear view Noul Opel Corsa

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *