Home » Noul Renault Kadjar: fratele lui Qashqai a debutat oficial » Noul Renault Kadjar: fratele lui Qashqai a debutat oficial

Noul Renault Kadjar: fratele lui Qashqai a debutat oficial

Noul Renault Kadjar foto
HomeMarch 6, 2015 at 11:21 am

Noul SUV Renault Kadjar a fost dezvaluit ieri oficial. Noul model al companiei franceze vine sa ocupe treapta intermediara intre existentele Captur si Koleos.  SUV-ul Renault Kadjar este construit pe platforma CMF a concernului Renault-Nissan, fiind in esenta un frate geaman a lui Nissan Qashqai.

Noul Renualt Kadjar urmeaza sa ocupe treapta intermediara intre modele Captur si Koleos. Crossover-ul Renault va juca pe acelasi teren cu Nissan Qahqai. Mai mult, cei doi vor imparti aceeasi platforma si aceeasi gama de motoare. Numele Kadjar este format din 2 componente: prima “Kad” – omonimul lui quad ce indica tractiunea integrala de care va dispune acest model, iar cea de-a doua componenta, ar trebui sa se asocieze cu cuvintele franceze agile si jaillir, ce se traduc agil respectiv o aparitie neasteptata.

Noul Renault Kadjar spate

Noul Renault Kadjar: dimensiuni

Aici mari suprize nu avem. Renault Kadjar fiind in esenta un Qashqai cu designul redefinit. Marea diferenta intre cele doua modele fiind in lungimea si latimea lor. Kadjar este cu 8 cm mai lung (445 cm) si cu 4 cm mai lat (184 cm) decat Nissan Qashqai. Centimetrii in plus au generat si un adaos de spatiu in habitaclu. Astfel incat, Renault Kadjar are in portbagaj 472 de litri de volum disponibil (Nissan Qashqai 430). Cu toate astea, francezul are o garda la sol de 190 mm, adica cu 20 mm mai putin decat crossover-ul nipon.

Noul Renault Kadjar interior

Noul Renault Kadjar: motorizari si transmisii

Pare straniu, dar acum cateva zile cand au fost publicate primele materiale cu noul Renault Kadjar, lipseau cu desavarsire detaliile referitoare la gama de motoare. Farurile cu LED si acoperisul din sticla a fost descrise foarte bine, dar propulsoarele si transmisiile nu si-au gasit loc in materialele livrate atunci de Renault. Insa cum era si de asteptat, Renault Kadjar va imprumuta motorizarile de la fratele Qashqai. Acest lucru inseamna o unitate de propulsie pe benzina: 1.2 TCe de 130 cai putere, si 2 versiuni diesel: 1.5 DCI si 1.6 DCI, 110 respectiv 130 cai putere. Motoarele vin in compania unei cutii de viteze mecanice cu 6 rapoarte ori a transmisiei automate Xtronic. Renault Kadjar va fi oferit atat cu tractiune fata cat si cu tractiune integrala.

Noul Renault Kadjar lateral

Noul Renault Kadjar: Cand? si Unde?

Crossover-ul francez a fost prezentat public in cadrul salonului auto de la Geneva. Versiunea europeana a lui Kadjar va urca pe liniile de productie a uzinei Renault din localitatea spaniola Palencia. Evenimentul va avea loc in vara anului curent. Marea noutate este ca in premiera Renault va avea o unitate de productie in China. Acest lucru a devenit posibil datorita unui parteneriat incheiat intre francezi si chinezii de la DongFeng.

Se vorbeste ca francezii intentioneaza sa lanseze anul acesta inca un model, ori poate chiar doua. Este vorba despre alte doua crossovere. Primul ar trebui sa se situieze pe treapta inferiora lui Renault Captur, iar cel de-al doilea, fiind si cel mai voluminos, urmeaza sa inlocuiasca in gama Renault modelul Koleos. Conform ultimelor informatii, noul SUV Renault ce il va substitui pe Koleos va purta numele Djeyo.

Noul Renault Kadjar

Renault Kadjar

Citeste si:

Renault Megane 4: primele poze si informatii

Cel mai bun GPS auto – cum alegem un navigator GPS potrivit

Noul Renault Kadjar spate

Noul Renault Kadjar

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul Renault Kadjar foto Noul Renault Kadjar interior Noul Renault Kadjar lateral Noul Renault Kadjar poze Noul Renault Kadjar spate Noul Renault Kadjar

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *