Home » Renault Megane 4: primele poze si informatii » Renault Megane 4: primele poze si informatii

Renault Megane 4: primele poze si informatii

HomeMarch 2, 2015 at 1:46 pm

Renault Megane 4 hatchback a fost suprins in timpul testelor rutiere pe unul din drumurile Spaniei. Mai mult, automobilul fotografiat este chiar modelul de serie si nu vreo versiune provizorie imbracata in caroseria generatiei actuale. 

Pana acum, Renault Megane 4 era scos la teste doar in calitate de prototip, fiind camuflat cu caroserii false, ce ascundeau sub ele agregatele noului model. Astazi insa, avem posibiltatea sa dam o prima apreciere automobilului de serie.

Masina vazuta de spioni are exteriorul ascuns sub elemente de protectie, insa si asa, orientarea stilistica este cat se poate de evidenta.

Renault Megane 4: exterior

Conturul partii frontale a lui Renault Megane 4 aminteste destul de mult de generatia cu numarul 3 a compactei franceze. In spate insa, liniile au fost redesenate aproape complet. O decizie foarte buna spunem noi, si asta pentu ca spatele modelului actual este oarecum plictisitor.

Renault Megane 4 lateral

Cel mai bun curatitor cu presiune: top 5

Putem fi siguri ca inginerii francezi au implimentat pe noul model mai multe decizii stilistice ce au fost aplicate in 2014 pe alte modele Renault. Este vorba in special de ultima generatie a VAN-ului Espace. Astfel, observam ca grila frontala a lui Renault Megane 4 este inspirata de grila instalata pe Espace, acelasi lucru putand fi spus si despre blocurile optice.

Renault Megane 4: detalii tehnice

Gama Renault Megane 4 va fi mutata pe platforma modulara CMF. Aceasta arhitectura, gazduieste deja a doua generatie a lui Nissan Qashqai, noul Renault Espace, si proaspatul Renault Kadjar – mai multe detalii aici. Utilizarea platformei CMF, sugereaza ca viitorul Megane va primi 3 motorizari supraalimentare pe benzina  – 1.2 litri, 1.6 litri si posibil 2.0 litri, iar propulsorul aspirat de 1.6 litri, urmand in sfarsit sa fie pensionat.

Gama diesel va fi deschisa de unitatea 1.5 dci de 110 cai putere. Aceasta va fi urmata de agregatul 1.6 dci de 130 cai putere, iar in topul ofertei se va situa motorul 2.0 dci.

Arhitectura CMF, este capabila sa ofere un sistem de tractiune integrala, insa e putin probabil ca Renault Megane 4 sa fie propus cu o asa optiune. In schimb, putem fi siguri ca caroseria noului model se va lauda cu o rezistenta la torsiune sporita. Acest lucru va permine o imbunatatire considerabila a tinutei de drum, dar mai important, va ajuta viitorul Megane sa obtina rezultate mai bune la testele de impact – Megane 3 in versiunea pre-facelift a obtinut doar 3 stele.

De asemenea, presupunem ca in bordul lui Renault Megane 4 va fi integrat un afisaj tactil de dimensiuni impunatoare. Acesta va permite dirijarea majoritatii functiilor masinii, fara a mai fi nevoie de butoane auxiliare pe volan ori consola centrala.

Renault Megane 4 fata

Va amintim ca Megane-ul actual, a fost lansat in anul 2008, iar in anul 2012, compacta a fost supusa restilizarii.

Renault Megane 4: cand? si unde?

Se asteapta ca Megane 4 sa fie lansat in toamna anului curent, inca cadrul salonului auto de la Frankfurt. Avand in vedere experienta lansarii lui Megane 3, e cat se poate de posibil ca la evenimentul din Germania sa debuteze versiunile cu 3 si 5 usi a hatchback-ului Renault Megane 4, peste cateva luni sa fie prezentata versiunea Estate, iar mai tarziu, modelul decapotabil.

Renault Megane 4 spate

Renault Megane 4

Citeste si:

Renault Megane GT220 2015 se prezinta oficial

Preturile la RCA 2015: asigurarile s-ar putea ieftini

Renault Megane 4

 

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Renault Megane 4 fata Renault Megane 4 lateral Renault Megane 4 spate

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *