Home » Noul Renault Scenic 2016: primele informatii si schite » Noul Renault Scenic 2016: primele informatii si schite

Noul Renault Scenic 2016: primele informatii si schite

Noul Renault Scenic 2016 foto Autobild
HomeDecember 10, 2015 at 12:56 pm

Au devenit cunoscute cateva informatii despre noul Renault Scenic 2016. Mai mult, publicatia Autobild si-a imaginat cum ar putea sa arate noua generatie a monovolumului francez, rezultatul acestui proces fiind o schita pe care o puteti vedea mai jos.

Cum era si de asteptat, noul Renault Scenic isi va face aparitia in anul 2016, mai exact in primavara acestuia.

Noul Renault Scenic 2016: primele informatii

Automobilul urmeaza sa primeasca un exterior cu multe imbunatatiri inspirate de recent lansatele modele Megane 4 si Talisman.

Noul Renault Scenic va avea la baza platforma ce deja gazduieste noua generatie a lui Renault Megane si modelul Talisman. Arhitectura a permis reducerea greutatii masinii cu aproximativ 50 kilograme fata de generatia actuala, precum si generarea unui adaos de spatiu interior. Mai mult decat atat, surse din cadrul companiei afirma ca plusul de spatiu va fi resimtit nu doar pe randul doi de banchete, dar si in portbagaj. Ca si inainte, Renault va propune o versiune cu baza lunga a lui Scenic, aceasta va purta in continuare numele Grand Scenic.

Gama de motoare a noului Scenic va fi identica cu linia de propulsoare oferta de Megane. Este vorba despre unitati pe benzina supraalimentate ce produc intre 100 si 130 cai putere (unitatea de top este oferita si cu transmisia automata cu ambreiaj dublu EDC7). Gama diesel, este compusa din motoare dCi de 1,5 si 1,6 litri ce produc 90, 110, respectiv 130 cai putere. Se vorbeste ca noul Renault Scenic 2016 ar putea fi oferit si cu agregatul 1.6 dCi de 165 cai putere, care la randul sau vine acompaniat de transmisia automata EDC6.

Actualul Scenic, a fost lansat in anul 2009. Insa, vanzarile au lasat mult de dorit. Renault a pierdut atunci o buna parte din cota de piata pe care o obtinuse cu Scenic 2 lansat in 2002. Astazi, francezii spera sa recupereze cumparatorii pierduti intr-o ofensiva indrazneata sustinuta inclusiv de noile Megane si Talisman.

Noul Renault Scenic 2016 va ajunge pe pietile din Europa in vara anului viitor, iar versiunea Grand Scenic in toamna aceluiasi an.

Noul Renault Scenic 2016 foto Autobild

Noul Renault Scenic 2016

Citeste si:

Noul Megane 2015: generatia a 4-a a compactei franceze a debutat oficial

Noul Renault Scenic 2016

Galerie de Imagini

Slide 1
Noul Renault Scenic 2016 foto Autobild

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *