Home » Noul Seat Ibiza este asteptat in 2016: detalii » Noul Seat Ibiza este asteptat in 2016: detalii

Noul Seat Ibiza este asteptat in 2016: detalii

Seat Ibiza - 4 generatii
HomeJuly 25, 2014 at 12:19 pm

Noul Seat Ibiza urmeaza a fi lansat abia peste 2 ani, insa spaniolii au decis sa divulge cateva secrete deja acum. Mai mult, Seat a prezentat si cateva schite ce prefateaza noua generatie a lui Ibiza.

Primele schite cu noul Seat Ibiza au fost publicate cu ocazia implinirii a 30 de ani de la lansarea legendarului hatchback. Designerul principal al contructorului spaniol – Alejandro Mesonero, a anuntat ca viitorul automobil aduce schimbari importante in stilul marcii: “Noul Seat Ibiza va avea un design revolutionar. Acesta ne va ajuta sa facem un pas important in diferentierea modelelor din gama. De ce? Pentru ca piata cere acest lucru, iar noi suntem obligati sa indepartam stilistic Ibiza de Leon. Drept urmare, liniile caroseriei vor fi modificate insa sufletul va ramane acelasi” – a punctat Mesonero.

Pozele indica ca noul Seat Ibiza va primi o grila a radiatorului diferita, alte blocuri optice si guri de aerisire noi. Mai mult, partea laterala a caroserie va deveni un pic mai calma, datorita liniilor care la actualul model se intersecteaza, iar la viitorul vor deveni practic paralele. Totusi, fata si spatele masinii isi vor pastra agresivitatea, in mare parte multumita liniilor ascutite desenate in forma literei X.

Noul Seat Ibiza

“Pentru ca toti sa recunoasca modelul fara a privi sigla, echipa noastra lucreaza intens la proportiile masinii. Ne propunem sa obtinem un look care sa arate la fel de actual si atunci cand automobilul va ajunge la jubileul de 50 de ani.” a mai declarat Mesonero, iar seful marcii, Juergen Stackmann, a adaugat: “Noul Seat Ibiza nu este un proiect simplu. Nu intentionam sa socam cumparatorii, insa hatchback-ul va avea cateva elemente distincte, pentru a putea fi scos in evidenta din oferta larga din segment”.

Noul Seat Ibiza foto

Noul Seat Ibiza 2016: detalii tehnice

Noua generatie a lui Ibiza va avea la baza o versiune adaptata a platformei universale MQB. Se zvoneste ca sub capota compactei isi vor gasi locul unitati cu 3 si 4 cilindri. Motorul de baza urmeaza sa devina agregatul de 1.0 litri ce dezvolta 60 cai putere, iar in topul gamei va fi plasata unitatea 1.4 TSI de 122 cai putere.

Citeste si:

Opel ieftin: nemtii vor un model accesibil cu pretul sub 7000 euro

Noul Seat Ibiza

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Noul Seat Ibiza foto Noul Seat Ibiza Seat Ibiza - 4 generatii

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *