Home » Opel afirma ca a construit cel mai bun motor diesel » Opel afirma ca a construit cel mai bun motor diesel

Opel afirma ca a construit cel mai bun motor diesel

Cel mai bun motor diesel
HomeSeptember 10, 2014 at 9:39 pm

Germanii de la Opel afirma ca au costruit cel mai bun motor diesel. Este vorba despre a doua generatie a agregatului CDTI de 2.0 litri. Acesta vine sa inlocuiasca unitatea cu aceiasi cilindree de pe modelele Zafira Tourer si Insignia.

“Cel mai bun motor diesel”: detalii tehnice

Noua generatie a agregatului Opel, dezvolta 170 cai putere (disponibili la 3750 rpm) si 400 Nm de cuplu motor oferiti in diapazonul 1750 – 2000 rpm. Unitatea de propulsie corespunde normei de poluare Euro 6. Aceasta va fi obligatorie in Europa incepand cu luna septembrie a anului viitor. Opel anunta ca noul motor are un consum de motorina redus si este mai silentios (insa nu anunta date exacte).  Motorul a primit un turbocompresor mai compact cu geometrie variabila, o sistema de injectie modernizata cu presiunea maxima de 2000 de bari, precum si chiluoasa si bloc motor din aluminiu.

Pana in anul 2016, Opel intentioneaza sa dezvolte 13 unitati de propulsie noi. In acesti ani, General Motors planuieste sa investeasca in compania germana peste 4 mlrd de euro. Banii vor fi utilizati pentru proiectarea si constructia noilor motoare precum si pentru largirea gamei de modele. Acum cateva saptamani, nemtii lansasera un alt agregat. Motorul cu pricina fiind un benzinar cu 3 cilindri ce dezvolta 115 cai putere si 166 Nm de cuplu motor. Unitatea a intrat in lista cu motorizari a lui Opel Adam.

Cel mai bun motor diesel - Opel Zafira Tourer

Salonul auto de la Paris isi va deschide portile pe 4 octombrie 2014, fiind unul din cele mai asteptate evenimente auto ale anului curent. Pe langa propulsorul Opel 2.0 CDTI, in Franta, vor fi lansate oficiale mai multe modele de larg interes. Printre acestea se regasesc: noua generatie a lui Volvo XC90, noua Mazda MX-5, noul Jaguar XE, noul Fiat 500X precum si versiunea facelift a compactei Mercedes B Class.

Cel mai bun motor diesel - Opel Insignia

Citeste si:

Noul Jaguar XE vine in 2015 sa-l inlocuiasca pe X-type

Cea mai ieftina rovinieta

Cel mai bun motor diesel

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Cel mai bun motor diesel - Opel Insignia Cel mai bun motor diesel - Opel Zafira Tourer Cel mai bun motor diesel

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *