Home » Opel Astra K vine cu primele poze si informatii oficiale » Opel Astra K vine cu primele poze si informatii oficiale

Opel Astra K vine cu primele poze si informatii oficiale

Opel Astra K red fata
HomeJune 9, 2015 at 2:35 pm

Opel Astra K – a 5-a generatie a compactei germane, va debuta oficial in luna septembrie a anului 2015, in cadrul salonului auto de la Frankfurt. Spre fericirea noastra insa, pentru a vedea automobilul nu e necesar sa asteptam lansarea publica, nemtii luand decizia sa publice primele poze oficiale cu noul Opel Astra K deja acum.

Opel Astra K: dimensiuni

Contrar asteptarilor, Opel Astra K este mai compact decat predecesorul sau. Automobilul a pierdut 50 mm din lungimea sa, 26 mm din inaltime, iar ampatamentul a fost redus si el cu 20 mm. Totusi, contructorul german afirma ca habitaclul a devenit mai incapator, distanta dintre randul 2 de scaune si banchetele fata adaugand 3,5 centimetri.

Opel Astra K are la baza platforma D2XX. Aceasta presupune utilizarea larga a metalelor usoare, care la randul lor au dus la micsorarea masei modelului in dependenta de caroserie cu 120 – 200 kg. Asta dupa ce numai sasiul a pierdut 50 de kg.

Opel Astra K red foto spate

Opel Astra K: design

Exteriorul masinii a fost dezvoltat de Mark Adams – designerul sef al companiei GM. Opel Astra K este destul de apropiat stilistic de conceptul Monza lansat acum un an si jumatate. Compacta germana a primit blocuri optice frontale cu tehnologia Matrix, intensitatea fasciculului de lumina fiind ajustata automata cu ajutorul unei camere video. Astfel, daca automobilul paraseste orasul, calculatorul va porni automat faza lunga, iar in cazul apropierei unui vehicul pe contrasens, tehnologia va trece de una singura la faza scurta.

Interiorul lui Opel Astra K a evoluat in pas cu ultimele tendinte stilistice din industria auto. Pe langa schimbarile geometrice si cromatice, a avut loc si o “evacuare” a gramezii de butoane cu care este dotata generatia aflata acum pe piata. In locul butoanelor a fost montat un display tactil al sistemului de multimedia, care printre altele este compatibil cat cu Apple CarPlay atat si cu Google Android Auto.

Opel Astra K interior

Opel Astra K: gama de motoare

Gama de motoare cu care vine noul Opel Astra K are in componenta sa doar unitati supraalimentate. La baza listei, se afla benzinarul ECOTEC de 1.0 litri, cu 3 cilindri ce dezvolta 105 cai putere. Acesta este urmat de unitatea turbo de 1.4 litri si 4 cilindri ce produce 145 cai putere si 250 Nm de cuplu motor. In topul gamei propulsoarelor pe benzina s-a situat agregatul de 1.6 litri ce livreaza 195 cai putere.
Oferta diesel, contine 3 motoare de 1.6 litri ce pot produce 95, 140, respectiv 170 cai putere.

Opel Astra K: tehnologie

Dupa cum am mai spus, Opel Astra K a scapat de majoritatea butoanelor aflate pana acum pe bordul masinii. In schimbul lor a venit un ecran tactil de 8 inch care integreaza in sine functiile ce erau actionate pana cum prin intermediul butoanelor.

Pe langa asta, Astra K se lauda cu un set compet de asistenti electronici meniti sa sporeasca siguranta in trafic. Printre acestea se numara un pilot automat adaptiv, un sistem de prevenire a parasirii benzii de rulare, o camera marsarier si multe altele.

Opel Astra K: preturi

Lista cu preturile lui Opel Astra K urmeaza sa fie anuntata oficial abia dupa lansarea publica de la Frankfurt. Insa, cu o doza mare de siguranta putem presupune ca automobilul va fi mai scump decat predecesorul sau. Amintim ca modelul actual este disponibil la dealerii din Romania pentru un minim de 14.990 euro cu TVA.

Opel Astra K interior

Opel Astra K

Citeste si:

Noile modele Opel pentru urmatorii ani

Opel Astra K – foto

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Opel Astra K interior Opel Astra K lateral Opel Astra K red fata Opel Astra K red foto spate

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *