Home » Probleme la cutiile automate cu 9 trepte – Jeep anunta un nou recall » Probleme la cutiile automate cu 9 trepte – Jeep anunta un nou recall

Probleme la cutiile automate cu 9 trepte – Jeep anunta un nou recall

Probleme la cutiile automate cu 9 trepte - noul Jeep Grand Cherokee
HomeMay 28, 2014 at 9:32 pm

Chrysler a indentificat unele probleme la cutiile automate cu 9 trepte cu care se echipeaza noul Jeep Grand Cherokee. Unitatea de transmisie construita de nemtii de la ZF nu este la prima abatere. Cu ceva timp in urma, cutia refuza sa cupleze treapta a 8-a si a 9-a, iar sistema ce adapta activitatea transimisiei la stilul de condus al soferului, refuza in genere sa functioneze.

Probleme la cutiile automate – nici prima si probabil nici ultima data

Chrysler nu este prima companie ce intampina probleme la cutiile automate. Spre exemplu DSG-ul de la VAG detine recordul la numarul de plangeri din partea soferilor, chiar si Honda a avut probleme cu transmisiile automate ce au fost fabricate intre anii 1999 si 2004. Mai mult, BMW a anuntat ca nu intentioneaza sa doteze modelele sale cu cutii de viteze cu numarul de rapoarte mai mare de 8. Este destul de posibil ca bavarezii sa aiba dreptate, pentru ca iata, Chrysler a anuntat a doua campanie de rechemari pentru a remedia unele probleme la cutiile automate cu 9 trepte.

Compania americana refuza sa numeasca chemarea in service un “recall”, incercand astfel sa evite agitatie excesiva. Insa, adevarul consta in faptul ca toate masinile (Jeep Grand Cherokee din noua generatie), trebuie sa treaca pe la service pentru un upgrade al soft-ului cutiei de viteze. Mai mult, campania ar putea atinge si modelul Chrysler 200, care deasemenea utilizeaza aceasta cutie pe post de unitate de transimisie.

Probleme la cutiile automate cu 9 trepte - cutia cu pricina

Interesant e ca toate masinile dupa finalul procedeului de servisare, vor fi supuse unei testari de 100 de minute pentru a asigura justetea noilor setari ale transmisiei.

Sergio Marchionne a descris neplacerile cauzate de noua cutie de viteze drept “probleme tipice ale procesului de dezvoltare, care vor fi uitate peste jumatate de an”.

Probleme la cutiile automate cu 9 trepte - noul Jeep Grand Cherokee fata

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si:

Noul Chevrolet Camaro este asteptat in 2016

Cea mai veche masina a prezentului se pensioneaza

Probleme la cutiile automate cu 9 trepte

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Probleme la cutiile automate cu 9 trepte - cutia cu pricina Probleme la cutiile automate cu 9 trepte - noul Jeep Grand Cherokee fata Probleme la cutiile automate cu 9 trepte - noul Jeep Grand Cherokee

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *