Home » Un nou motor Nissan – 400 cai putere din 1.5 litri » Un nou motor Nissan – 400 cai putere din 1.5 litri

Un nou motor Nissan – 400 cai putere din 1.5 litri

Noul motor Nissan - DIG-R T
HomeJanuary 30, 2014 at 2:41 pm

DIG-T R este denumirea noului motor Nissan, ce detine doar 3 cilindri si un volum apropiat de 1500 cm3. Chiar daca are dimensiuni mici (500 х 400 х 200 mm) si o masa de doar 40 kg, unitatea proaspat creata poate oferi 400 cai putere.

Motorul va fi utilizata pentru propulsia modelului experimental ZEOD RC, care va participa la cursa de 24 de ore Le Mans din luna iunie a anului curent.

Noul motor Nissan este supraalimentat, are 3 cilindri, iar capacitatea sa de productie se ridica la 400 cai putere si 380 Nm de cuplu motor. Propulsia superioara este asigurata si de frecventa de rotatie a arborelui cotit, care in cazul DIG-R T poate atinge foarte usor 7500 rotatii pe minuta. O alta performanta este puterea specifica de 10 cai putere pe kg – mai mare decat la noile motoare ce vor fi folosite in cadrul campionatului de Formula 1 2014.

Noul motor Nissan - DIG-R T 2

Noul motor Nissan nu se va afla de unul singur sub capota ZEOD RC, el va fi doar o parte din ansamblul de propulsie hibrid, ca va mai contine un motor electric si o cutie de viteze in 5 rapoarte. Mai mult de atat, unitatea electrica este destul de puternica pentru a permite parcurgerea unui tur doar pe energie electrica. Abia dupa primul tur, pilotul va utiliza intregul sistem de propulsie.

Noul motor Nissan pentru Nissan ZEOD RC

Pentru a ne face sa intelegem mai bine dimensiunile motorului, cei de la Nissan afirma ca noua unitate este suficient de mica pentru a fi acceptata drept bagaj de mana de majoritatea companiilor aeriene din lume. Totusi, masa motorului ne-ar putea crea impedimente, daca am decide sa transportam agregatul cu noi la bordul unui avion.

Noul motor Nissan - DIG-R T 2 lateral

Noul motor Nissan va debuta la bordul bolidului ZEOD RC in cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans. Automobilul va participa in categoria Garage 56, destinata prezentarii si promovarii noilor din domeniul auto.

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si:

Cele mai scumpe masini din lume. Top 10 2013

Noul Gran Turismo 6

Noul motor Nissan 2014

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Noul motor Nissan - DIG-R T 2 lateral Noul motor Nissan - DIG-R T 2 Noul motor Nissan - DIG-R T Noul motor Nissan pentru Nissan ZEOD RC

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *