Home » Volkswagen Transporter T2 ar putea fi reintrodus in productie » Volkswagen Transporter T2 ar putea fi reintrodus in productie

Volkswagen Transporter T2 ar putea fi reintrodus in productie

Volkswagen Transporter T2 - Kombi Last Edition
HomeJanuary 2, 2014 at 3:58 pm

Legendarul Volkswagen Transporter T2 (Kombi) si-a finalizat viata ca model de serie in 20 decembrie 2013. Insa ar mai fi o mica sansa ca automobilul sa fie reintrodus in productie. Ministrul de finante al Braziliei a anuntat ca ia in considerare eliberarea modelului de la noile cerinte in domeniului sigurantei auto.

Va amintin ca de la 1 ianuarie 2014, toate masinile noi de pe teritoriul statului sud-american trebuie sa fie echipate cu ABS si airbag-uri frontale.
Arhitectura Volkswagen Trasporter T2 isi are inceputurile inca in anii ’50 ai secolului XX. Timp de 6 decenii automobilul a fost supus catorva proceduri de modernizare. Totusi este cat se poate de evident ca proiectul de baza nu prevedea dotarea masinii cu sistema ABS si airbag-uri, iar modificarea costructiei s-a dovedit a fi un proces destul complicat si prea scump. Anume acesta a fost motivul intreruperii procesului de productie a renumitului Van. In acelasi timp, chiar si in ultimii ani, modelul era atat de popular incat uzina din apropiera orasului Sao Paulo producea 250.000 unitati Kombi anual.

Volkswagen Transporter T2: un pic de istorie

Volkswagen Transporter T2 a fost introdus in productie in anul 1967. Modelul era o continuare logica a versiunii T1 care la acel moment implinea 17 de la creare. Prima resedinta a modelului T2 a fost orasul german Hanover, apoi au urmat General Pacheco (Argentina), Puebla (Mexico), Melbourne (Australia) si Sao Bernardo do Campo (Brazilia).

Volkswagen Transporter T2 - Kombi Last Edition interior

Ultima versiune Volkswagen Transporter T2 avea o lungime de 4505 mm si putea gazdui pe langa sofer inca 9 pasageri. Automobilul era echipa cu un benzinar de 1.4 l care oferea 80 cai putere. Transmisia era asigurata de o cutie de viteze manuala cu 4 rapoarte. Pretul moderat de aproximativ 20.000 dolari, asigura modelului Kombi locul 6 dupa volumul vanzarilor printre Van-urile comercializate in Brazilia.

Volkswagen Transporter T2 - Kombi

Citeste si:

Cele mai scumpe masini din lume. Top 10 2013

Noile modele Skoda ce urmeaza sa apara in urmatorii 4 ani

Volkswagen Transporter T2

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Volkswagen Transporter T2 - Kombi Last Edition interior Volkswagen Transporter T2 - Kombi Last Edition Volkswagen Transporter T2 - Kombi

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *