Home » VW Touran 3: noua generatie a MPV-ului german a debutat la Geneva » VW Touran 3: noua generatie a MPV-ului german a debutat la Geneva

VW Touran 3: noua generatie a MPV-ului german a debutat la Geneva

Noul VW Touran 3 general view
HomeMarch 5, 2015 at 4:14 pm

Cum era si de asteptat, VWn Touran 3 a fost gazduit de platforma modulara MQB. Automobilul a avut parte de un debut public in cadrul salonului auto de la Geneva, insa pozele si informatiile oficiale, fusese lansate oficial cu cateva zile inainte. 

VW Touran 3: dimensiuni

Zvonurile s-au confirmat. VW Touran 3 este mai mare decat predecesorul sau, promitand astfel, un oarecare adaos de spatiu in habitaclu. Automobilul german are acum un ampatament de 2791 mm (+ 113 mm), o lungime a caroseriei de 4527 mm (+130 mm), o latime de 1814 mm (+41 mm), si o inaltime de 1628 mm (-6 mm). Mai mult decat atat, contructorii au reusit sa reduca masa vehiculului cu 62 de kg.

Noul Touran 3, ca si generatia actuala, este oferit cu 5 ori cu 7 locuri. Producatorul anunta mai mult confort pentru pasagerii de pe randurile 2 si 3. Asta datorita lungimii habitaclului ce a mai primit 63 de mm si celor 200 de mm ce sunt disponibili pentru repozitionarea orizontala a randului 2 de scaune. Respectiv si randul 3 de banchete a primit un adaos de spatiu de 53 mm.

Noul VW Touran 3 spate

VW Touran 3 in versiunea cu 5 locuri, a primit un portbagaj de 1040 litri, adica cu 48 de litri mai mult decat generatia aflata acum pe piata. Mai mult, daca rabatam randul 2 de scaune, obtinem 1980 de litri de volum utilizabil, care conform spuselor companiei germane, este un record absolut in acest segment de modele. Pentru facilizarea accesului in portbagaj, usa a 5-a poate fi dotata cu un modul ce permite deschiderea acestia prin miscarea piciorului sub bara de protectie.

Noul VW Touran 3 interior bord

VW Touran 3: motoare si transmisii

Noul VW Touran 3, vine cu nouatati importante in materie de propulsie. Ruda lui Golf 7, este propusa cu 3 agregate pe benzina si tot atatea diesel. Primele sunt reprezentate de unitatile 1.2 TSI – 110 cai putere, 1,4 TSI – 150 cai putere si 1.8 TSI – 180 cai putere. Gama de propulsie diesel este formata din motorul 1.6 TDI ce produce 110 cai putere, respectiv unitatea 2.0 TDI ce este oferit cu 2 versiuni de putere – 150 si 190 cai putere. Toate modelele sunt dotate cu sistemele start/stop si recuperare a energiei. Acestea au permis reducerea consumului mediu de combustibil cu aproximativ 19%. Astfel, versiunea 1.6 TDI dotata cu transmisia automata DSG are nevoie de 4,1 litri de motorina pentru a parcurge 100 de km. Printre benzinare, cel mai eficient este modelul dotat cu agregatul 1.4 TSI (DSG). Acesta are un consum declarat de doar 5,5 litri la 100 de km.

Noul VW Touran 3 fata
Din pacate, deocamdata nu se stie daca noul Touran 3 va fi oferit si cu o transmisie integrala.

VW Touran 3: dotari optionale

Urmand exemplul ultimelor modele Volkswagen, Touran 3 este compatibil cu telefoanele inteligente prin intermediul Android Auto, Apple CarPlay si MirrorLink. Mai mult, automobilul a primit un set al sistemelor de siguranta revizuit. Acesta include acum un cruise control adaptiv ce poate frana automat la viteze mici, un asistent capabil sa opreasca masina si sa anunte echipele de interventie dupa un accident si unul ce monitorizeaza unghiurile moarte. Lista este completata de sistemul DCC  cu mai multe setari pentru suspensii si motor.
Preturile lui Touran 3 nu au fost anuntate. Se stie in schimb ca automobilul va fi disponibil pentru comenzi din vara anului curent, iar primele unitati vor fi livrate clientilor in toamna.

Noul VW Touran 3 lateral

VW Touran 3

Citeste si:

Cel mai bun GPS auto – cum alegem un navigator GPS

Noua Skoda Superb 3: probabil cea mai buna Skoda de pana acum

Noul VW Touran 3 interior

Noul VW Touran 3

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul VW Touran 3 fata Noul VW Touran 3 general view Noul VW Touran 3 interior Noul VW Touran 3 interior bord Noul VW Touran 3 lateral Noul VW Touran 3 spate

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *