Home » Noua Skoda Superb 3: probabil cea mai buna Skoda de pana acum » Noua Skoda Superb 3: probabil cea mai buna Skoda de pana acum

Noua Skoda Superb 3: probabil cea mai buna Skoda de pana acum

Skoda Superb 3 fata
HomeMarch 6, 2015 at 1:25 pm

Noua Skoda Superb 3 a fost lansata oficial in cadrul salonului auto de la Geneva.

Superb este unul din modelele de mare succes ale marcii Skoda. Primele 2 generatii au inregistrat vanzari totale de aproximativ 750.000 unitati. Prin urmare, generatia cu numarul 3 va duce acest indicator peste pragul de 1.000.000 unitati.

Noua Skoda Superb 3 are la baza platforma MQB. Odata cu noua arhitectura, Skoda a fost dotata in premiera cu sistemul DCC si comutatorul Driving Select Mode. Superb 3 a mai fost inzestrat cu un pilot automat pentru ambuteiaje, un asistent pentru monitorizarea unghiurilor “moarte”, instalatie de aer conditionat cu control separat pentru 3 zone si conexiune Internet 4G LTE. Si asta nu este nici pe departe lista completa de inovatii cu care se lauda noua Skoda Superb. Se pare ca seful Skoda nu a exagerat, declarand ca lansarea noului Superb este startul unei noi ere pentru intreaga companie.

Citeste: Anvelope de vara ieftine 2015

Skoda Superb 3 lateral 2

Noua Skoda Superb 3: dimensiuni

Marele avantaj al noii arhitecturi este ampatamentul marit cu 80 mm (2841 mm). Aceasta modificare, permite Skoda Superb 3 sa se “simta” superior in fata lui Nissan Teana si Toyota Camry. Chiar si pentru segmentul E (Skoda Superb este in continuare pozitionat drept model din segmentul D), dimensiunea ampatamentului este demna de respect. Totusi, pentru ca pozitiile scaunelor au ramasa neschimbate, picioarele pasagerilor din spate nu se vor bucura de mai mult spatiu. Repozitionarea axelor a permis totusi un oarecare adaos de spatiu pentru pasagerii din fata, dar si o crestere cu 30 litri a volumului disponibil in portbagaj (625 litri). Totusi, cei din spate se vor putea bucura de mai mult loc la nivelul umerilor. Asta pentru ca latimea masinii a mai adaugat aproape 50 de mm (1864 mm). Inaltimea lui Skoda Superb 3 masoara 1468 mm, adica cu 6 mm mai mult decat generatia actuala. Lungimea masinii a adaugat 28 mm, atingand astfel 4861 mm.

Noua Skoda Superb 3: exterior

Cum era si de asteptat, Skoda Superb 3 are multe linii exterioare imprumutare de la conceptul Vision C. Acest transfer a adus caroseriei noului model mai multa agresivitate. Totusi, la interior, Superb a ramasa la fel de sobru si oarecum plictisitor.

Skoda Superb 3 interior

Skoda Superb 3: interior

Chiar daca in habitaclu nu a avut loc o revolutie stilistica, producatorul se lauda cu 29 decizii inteligente, dezvoltate pentru a oferi mai mult confort celor aflati in masina. Spre exemplu, a aparut un loc special pentru tablete si smartphone-uri, usile fata sunt prevazute cu lacase pentru umbrele, iar in spatele masinii au fost montate ma multe surse de curent de 230V.

Noua Skoda Superb 3: motoare si transmisii

Skoda Superb 3 vine insotita de 5 motorizari pe benzina intre 1.4 si 2.0 litri, ce dezvolta de la 125 pana la 280 cai putere (200 – 350 Nm). Gama propulsoarelor diesel este formata din 3 unitati (EA 288) TDI de 1.6 si 2.0 litri, ce ofera intre 120 si 190 cai putere (250 – 400 Nm). Mezinul benzinarilor, este propus doar in compania unei transmisii mecanice cu 6 trepte. Celelate motorizari, au la dispozitie si robotul DSG cu 6 ori 7 rapoarte. Agregatele pe benzina de 150 si 280 cai putere, precum si cele diesel de 150 si 190 cai putere, pot fi dotate cu tractiune integrala prin intermediul cuplajului Haldex. Toate motorizarile corespunde normei de poluare Euro 6 si sunt inzestrate cu sistema start/stop.

Skoda Superb 3 spate

Producatorul se lauda ca noua Skoda Superb 3 are un consum cu 30% redus fata de predecesorul sau. Rezultatul a fost obtinut nu doar datorita schimbarilor de la motorizari, dar si datorita formelor mai aerodinamice si masei reduse. Cea mai economa versiune este dotata cu 1.6 TDI de 120 cai putere. Aceasta poate parcurge 100 de km cu doar 3,7 litri de motorina. Automobilul inzestrat cu unitatea diesel de 190 cai putere va consuma aproximativ 4.0 litri la 100 de km. Cea mai rapida versiune din gama Skoda Superb 3, este dotata cu agregatul 2.0 TSI de 280 cai putere. Acesta permite atingerea a 100 km/h in 5,8 secunde si a unei viteze maxime de 250 km/h.

Skoda Superb 3

Noua Skoda Superb 3: cand apare in Romania si care sunt preturile?

S-a anuntat ca Skoda Superb 3 va ajunge pe piata din Europa in luna iunie. Mai mult, producatorul afirma ca preturile vor ramane in mare parte neschimbate. Astfel, se prea poate ca modelul de baza dotat un unitatea 1.4 TSI, sa porneasca de la aproximativ 19.500 euro, iar cea mai accesibila versiune diesel sa aiba un pret de start de aproximativ 21.400 euro.

Cat de adevarate sunt cele spuse mai sus, vor afla cu cateva saptamani inaintea debutului comercial a lui Skoda Superb 3.

Skoda Superb 3 lateral

Skoda Superb 3

Citeste si:

Renault Megane 4: primele poze si informatii

Noua Skoda Superb 3

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Skoda Superb 3 Skoda Superb 3 fata Skoda Superb 3 interior Skoda Superb 3 lateral Skoda Superb 3 lateral 2 Skoda Superb 3 spate

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *