Home » Kilometrajul dat inapoi: sau sfaturi la cumpararea unei masini sh » Kilometrajul dat inapoi: sau sfaturi la cumpararea unei masini sh

Kilometrajul dat inapoi: sau sfaturi la cumpararea unei masini sh

Kilometrajul dat inapoi
HomeMarch 23, 2015 at 7:55 pm

Va propunem azi un material ceva mai special. Acesta vine cu cateva sfaturi menite sa va fie de ajutor la cumpararea unei masini sh. Vom discuta despre cum puteti evita automobilele cu kilometrajul dat inapoi, pe cele ce au fost avariate in trecut, dar mai ales unitatile ce au atat rulajul modificat cat si accidente in trecut.

Cum recunosti o masina cu kilometrajul dat inapoi

Cea mai sigura metoda de a afla daca a fost ori nu kilometrajul dat inapoi, este adresarea la reprezentanta marcii automobilului dvs. Pentru asta, aveti nevoie de seria sasiului si de o oarecare suma de bani. Insa daca nu aveti timp, ori din diferite motive acest demers este imposibil, puteti face o analiza proprie a masinii ce urmeaza a fi cumparata.

Nimic nu vorbeste mai bine despre rulajul real al unui vehicul decat starea s-a tehnica. Astfel, atunci cand mergeti sa vizualizati masina, rugati vanzatorul sa nu porneasca motorul pana la sosirea dvs. Este foarte important ca prima pornire sa aiba loc cu motorul rece. Propulsorul trebuie sa porneasca din prima si sa functioneze fara sunete straine.

In continuarea, deplasati-va in habitaclul masinii. Analiza acestuia o puteti incepe de la volan. Un automobil cu 100.000 km la bord nu poate avea un volan deteriorat de parca ar fi trait rozatoare pe el. Dupa asta priviti spre pedalele automobilului. Cauciucul acestora nu trebuie sa prezinte uzura excesiva.  Acelasi lucru este valabil si pentru schimbatorul de viteze. Doar ca pe langa aspectul exterior, e necesar sa verificati si jocul acestuia. In acest fel, veti verifica starea timoneriei cutiei de viteze. Astfel, prezenta unui joc la schimbatorul de viteze releva faptul ca automobilul a fost foarte intens folosit, respectiv e posibil sa fi fost si kilometrajul dat inapoi.

Evident ca e nevoie sa atrageti atentia si la tapiteria scaunelor. Aceasta poate avea pete, dar in niciun caz crapaturi ori alte defecte. Daca scaunele sunt acoperite cu huse de protectie, indepartati-le. Daca vanzatorul este importiva, e timpul sa va puneti semne de intrebare.

Care sunt cel mai bune camere auto: top

Sfaturi la cumpararea unei masini sh: cum recunosti un automobil avariat in trecut

Foarte des, automobilele cu kilometrajul dat inapoi, au fost si avariate in trecut. O masina ce a fost accidentata, prezinta unele semne ale reparatiilor ulterioare. Cel mai relevant semn sunt diferentele de grosime a vopselei de pe elementele caroseriei. Pentru a masura grosimea stratului de vopsea, aveti nevoie de un dispozitiv special. El masoara nu doar grosimea vopselei, acesta este capabil sa va furnizeze distanta dintre stratul exterior al vopselei si metalul caroseriei. Respectiv puteti intelege daca automobilul a fost accidentat, si daca a fost, cat de grav.

Dupa un accident mai serios, unele componente ale caroseriei (usi, capota, aripi etc), nu mai pot fi reconditionate, acestea fiind inlocuite. Existenta unor piese, ce nu au apartinut initial acestei masini, este tradata de zgarieturile de pe piulitele cu care noile elemente au fost fixate.

Sa nu uitati sa trageti cate o privire sub capota si in portbagaj. Mai exact la partile sasiului vizibile sub capota si la metalul se sub mocheta din portbagaj . Daca metalul de acolo prezinta urme de sudura, fugiti cat puteti de tare de acest automobil.

Kilometrajul dat inapoi - sfaturi la alegerea unei masini sh

Automobile cu kilometrajul dat inapoi

Citeste si:

Top 10 masini ce merita cumparate in Romania

Motoare cu probleme: surprize mari de la VW si BMW

Automobile cu kilometrajul dat inapoi

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Kilometrajul dat inapoi Kilometrajul dat inapoi - sfaturi la alegerea unei masini sh

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *