Home » Noua generatie a lui Dacia Duster este asteptata in 2016 Foto » Noua generatie a lui Dacia Duster este asteptata in 2016 Foto

Noua generatie a lui Dacia Duster este asteptata in 2016 Foto

Noua generatie a lui Dacia Duster
HomeJanuary 8, 2015 at 10:14 pm

Publicatia Autoevolution anunta ca noua generatie a lui Dacia Duster este asteptata in anul 2016. Noul Duster vine cu dimensiuni mai mari, inclusiv o optiuni ce presupune 2 locuri suplimentare pe randul 3 de banchete.

Uleiuri Castrol, Motul, Mobil1 ieftine – verifica pretul aici.

Modelul Duster s-a dovedit a fi un adevat succes comercial. Asta dupa ce francezii au luat drept baza platforma lui Renault Clio, modificand-o nu prea mult, dar suficient pentru a pune pe ea un SUV compact, pastrand in acest mod si costurile de productie la cel mai jos nivel posibil. Astfel, Dacia/Renault Duster a inregistrat vanzari foarte bune practic in toata lumea.

Cu toate astea, Duster-ul, lansat fiind in anul 2010 si supus in 2013 unei restilizari, este astazi considerat un model vechi. Drept urmare, concernul Renault a decis ca anul 2016 este numai bun pentru a scoate la lumina zilei noua generatie a lui Dacia Duster. Nu se stie exact cand va avea loc acest eveniment, dar sursele din cadrul companiei, spun ca noua generatie a SUV-ului compact ar urma sa fie lansata in a doua jumatate a lui 2016.

Noua generatie a lui Dacia Duster - conceptul oroch 2

Noua generatie a lui Dacia Duster: informatii tehnice

Duster 2 va fi mai voluminos, atat la exterior cat si la interior. Astfel, daca modelul actual are o lungime de 4,31 metri, noua generatie se va lauda cu 4,5 metri. Adaosul de lungime nu este deloc intamplator. Renault intentioneaza sa monteze in automobil un al treilea rand de scaune. Ar fi de mentionat totusi ca cele 2 locuri suplimentare vor fi oferite ca optiune, pentru care se va cere in jur de 800 de Euro. E prea putin probabil ca SUV-ul sa se bucure de o platforma noua. Dar e aproape sigur ca unitatea actuala va fi supusa modernizarii, noua generatie a lui Dacia Duster urmand sa devina mai usoara si mai rigida.

Gama de motoare va fi compusa din unitati ce livreaza intre 90 si 130 cai putere. Presupunem ca motorizarea 1.6 16V a actualui Duster va fi exlusa din gama noului model, iar viitoarea lista de propulsoare va contine doar unitati supraalimentate. Este vorba despre agregate pe benzina si diesel din seriile TCe, respectiv DCI, inclusiv motorul 1.6 DCI de 130 cai putere si 320 Nm.

Noua generatie a lui Dacia Duster: pret

Preturile pentru noul Duster nu au fost anuntate oficial. Dar se zvoneste ca SUV-ul romano-francez nu ar trebui sa se scumpeasca prea mult. Amintim ca modelul actual este oferit in Romania pentru un minim de 11.000 de Euro, iar versiunea Laureate cu tractiune 4×4 si motorizarea 1.5 DCI 110 CP, incepe de la 17.100 Euro.

Noua generatie a lui Dacia Duster - conceptul oroch

Noua generatie a lui Dacia Duster – conceptul Oroch, posibila sursa de inspiratie pentru noul model

Citeste si:

Camere video auto ieftine: Top 10 recomandate spre achizitie

Noul Volkswagen Multivan pentru 2015: primele poze si informatii

Noua generatie a lui Dacia Duster

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Noua generatie a lui Dacia Duster Noua generatie a lui Dacia Duster - conceptul oroch Noua generatie a lui Dacia Duster - conceptul oroch 2

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *